DE GELDERLANDER FRAMET VACCINATIE DEBAT

In de Gelderlander van vrijdag 3 juli 2020 staat een artikel over een aanhangwagen. Een merkwaardig artikel, de eerste zin is al fout. De krant schrijft dat er op de aanhangwagen staat dat ‘angst voor het corona-virus onzin is‘. Dat heeft nooit op de aanhangwagen gestaan. Best een grote fout voor een ‘kwaliteitskrant’.

De aanhangwagen staat regelmatig geparkeerd op een markant punt in Doetinchem waar veel verkeer langs komt. Op de aanhangwagen staan wisselende teksten zoals ‘Duizenden doden door foute behandeling‘ of ‘Corona angst, machtsmisbruik en vrijheidsberoving‘. En ook ‘Vaccins verzieken de volksgezondheid‘. Dat is tegenwoordig met de dreigende verplichting relevanter dan ooit. Als de minister van Volksgezondheid roept dat dat de enige oplossing tegen het coronavirus is, dan zijn we heel ver heen.

En wat doet de Gelderlander? De Gelderlander framet de hele kwestie door te suggereren dat de aanhangwagen met de alarmerende teksten ongewenst is, dat de gemeente ermee worstelt, laat een klager aan het woord, die in zijn familie een geval van polio had, en vertelt dat de burgemeester de aanhangwagen liefst persoonlijk zou weghalen. Maar ja we hebben vrijheid van meningsuiting. Die zit kennelijk wel eens in de weg. De heer Faasse sr., de eigenaar van de aanhangwagen en de bedenker van de teksten, komt nauwelijks aan het woord.

Niet dat de heer Faasse niet geïnterviewd is. Dat is hij wel, door Henny Haggeman, journalist van de Gelderlander, maar dat interview is kennelijk niet door de hoofdredactie goedgekeurd. Er zouden eigenlijk twee artikelen komen, één met de aanhangwageneigenaar en één met de klager. Het werd dus alleen die met de klager. Als u HIER klikt leest u wat de hoofdredactie van De Gelderland NIET wilde plaatsen.

Een merkwaardige actie van de Gelderlander. De huidige discussie over vaccinatie gaat helemaal niet over polio. Daar mag je wel over beginnen, maar heb het dan ook over de vele gevallen van vaccinatieschade. Nee, die zitten allemaal in de doofpot. Heeft de Gelderlander daar wel eens over geschreven? De site van Stichting Vaccinvrij staat er vol mee.

Beter was het geweest wanneer de redactie van de krant nu eens de beweringen op de aanhangwagen ging uitzoeken op waarheid. Eigenlijk hun taak. Maar dat doet de krant in het geheel niet. Het gaat de krant in het geheel niet om de inhoud en al helemaal niet om de waarheid. Het gaat er alleen maar om dat het ongewenst is.

Nog bedroevender wordt het wanneer je de reacties van de lezers bekijkt. De lezers van de Gelderlander laten zich erg negatief uit over de teksten op de aanhangwagen en over de eigenaar ervan. Mede ingegeven door de fout van de krant in hun eerste alinea, waarmee de lezers al op het verkeerde been zijn gezet. Er zijn er die vinden dat het ongefundeerde meningen zijn die op de kar staan. En de teksten op de kar zijn ‘natuurlijk’ grote onzin. De conclusie na het lezen van de reacties is dat de lezers van de Gelderlander slecht geïnformeerd zijn. Men ziet kennelijk geen enkel probleem in vaccinaties, ze staan waarschijnlijk allemaal in de rij als straks dat corona-vaccin er is. Ik ben niet gelovig maar ik zal voor ze bidden. Belangrijke vraag is waarom de Gelderlander-lezers zo slecht geïnformeerd zijn over vaccinaties. OMDAT DE KRANT ZIJN WERK NIET GOED DOET!!!

Tip voor de lezers van de Gelderlander (en voor alle andere krantenlezers): Volg de CURSUS KRANT LEZEN, speciaal voor u. Wat ook aanbevelenswaardig is, is mijn blog getiteld VACCIN ILLUSIE. En aan hen die vinden dat de heer Faasse ongefundeerde meningen op zijn kar zet, bekijk dan zijn interview door Flavio Pasquino.

P.S.: Op zaterdag 4 juli 2020 bleek dat de Gelderlander het interview met de heer Faasse sr. toch heeft geplaatst, alleen twee dagen later dan beloofd en ons daar niet van op de hoogte stelde. Vandaar.

Foto: Jan Ruland van den Brink, De Gelderlander

Een reactie

  • Waarom zou je überhaupt nog serieus willen omgaan met officiële mediakanalen of (r)overheden? Waarom zou je nog geld, tijd en moeite willen verspillen aan kranten? Het is misschien nuttiger om bv. voedsel in te slaan, want in oktober wordt het allemaal pas echt gek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *