SCHOLEN OP RAMKOERS MET MONDKAPJESREGELS

Heel sneaky stuurden heel veel scholen ouders een brief waarin werd medegedeeld dat direct na de herfstvakantie er een (gedeeltelijke) mondkapjesplicht werd ingesteld. Dat is feitelijk 1 schooldag later. Geen overleg, geen inspraak, bam, mondkapjesplicht!

Terecht stuurden veel ouders brieven naar de school. Dit kunnen scholen niet zomaar opleggen. Dit druist in tegen heel veel wetgeving en vooral druist het in tegen het gevoel van eigenwaarde, onaantastbaarheid van het lichaam, en het is aantoonbaar schadelijk voor de gezondheid, lichamelijk en psychisch. Een mondkapjesplicht is mishandeling en dus een misdrijf (Wetboek van Strafrecht artikel 284 en 303). Kinderen een mondkapjesplicht opleggen is dus KINDERMISHANDELING. In Duitsland zijn al meerdere kinderen overleden als gevolg van het dragen van een mondkapje. Hoe hebben we het zover kunnen laten komen?

Een greep uit de brieven van ouders en reacties van scholen:

Reactie van o.a. een school in Hellevoetsluis:

Op Facebook het volgende bericht:

“Nou, het gesprek met directrice Karin W. is geweest. Ik mocht ‘t niet van haar opnemen (maar heb genoeg materiaal). Ze had er al helemaal geen zin in, dat was wel duidelijk. Ik kreeg 5 minuten buiten. “Ja, anders loop ik door hoor!” Waar ‘t op neer komt: Het kan haar totaal niets schelen wat ouders en lln van het mondkapjes gebeuren vinden. “Het zijn onze regels”. Ze beweerde zelfs dat de schoolregels boven de grondwet staan!!! Toen ik zei dat er niets boven de grondwet staat en zeker niet de regels van een school, reageerde ze met: “Ja, dat is uw mening, maar dit zijn onze regels”. Schijt aan dus. 3x deelde ze mede: “Stuur een brief naar het bestuur, maak er een rechtszaak van, maar dit is de regel”. Wow, wat een arrogantie en agressie. Yvonne: “Is het niet de taak van school om kinderen op te voeden tot kritisch denkende volwassenen en 2 kanten van een zaak te leren bekijken?” Karin: “Uh, die discussie ga ik niet aan”. Elke keer kreeg ik dit antwoord. Ook op de vraag waarom ik geen antwoord op mijn mail heb ontvangen waarin ik vroeg om de notulen van de MR. Die krijg ik ook niet. Zó Christelijk. Het komt erop neer: Wij CLV stellen de regels. Wat leerlingen en ouders ervan vinden, maakt ons niets uit. Wij bepalen, wij zijn de baas. Wij hebben schijt aan ouders en leerlingen. Zelfs toen ik deze woorden concluderend naar haar uitsprak (ik kan je ‘t geluidsfragment toesturen evt.) zei ze niets, maar knikte ze. Mijn kind is nu thuis. Ze dreigde dat ze de onderwijsinspectie zou inlichten. 🤣 Ja en? Wat een afgang Karin W.. Het is een schande dat jij een directrice bent van een Christelijke school. Ik mag hopen dat er veel meer ouders hun stem laten horen, want dan zal toch iets moeten gaan knagen aan haar geweten?

Niet alle scholen zullen zo streng zijn. Maar het feit dat er dus meerdere scholen zijn met zulke harde stellingnames is gruwelijk. Over de ruggen van onze kinderen worden scholen en ouders tegen elkaar opgezet. Het is op instigatie van de overheid en haar instituten, maar sommige schoolleidingen werken er maar wat graag aan mee. VERRADERS!

Die scholen liggen dus op ramkoers. Wat ze feitelijk tegen ouders zeggen is het volgende:

 • wij bepalen hier onze eigen regels, u heeft geen inspraak
 • schoolregels staan boven de grondwet
 • wij hebben schijt aan feitelijke wetenschappelijke inzichten
 • deskundigen hebben er namens de overheid naar gekeken en zij weten het beter dan u, u moet uw mond houden
 • we hebben niks te maken met de gezondheid van uw kind, regels zijn regels.

Iedere ouder heeft het goed voor met zijn of haar kind. Dit kan dus geen enkele ouder accepteren. Hier moet een massale reactie op komen. Deze maatregelen van school passen in een dictatuur, dat Nederland kennelijk tegenwoordig is.

Corona Nuchterheid roept iedereen op gevolg te geven aan de woorden van onze koning:

KOESTER EN VERDEDIG DE VRIJE EN DEMOCRATISCHE RECHTSSTAAT

FOR THE SAKE OF OUR CHILDREN!

Corona Nuchterheid heeft een aantal documenten als eerste tool waar u mee aan de slag kunt. Hardnekkige scholen zijn hier echter niet ontvankelijk voor. Laat u niet afschepen, het gaat om de gezondheid van uw kinderen. Onderneem dan, zoveel mogelijk gezamenlijk, juridische stappen tegen de maatregelen. Maar houd uw kind zo lang mogelijk op school.

Bedenk wel, het welzijn van uw kind staat wel voor op. Uw kind moet ook niet te lijden hebben onder het uitvechten van de principes van papa en mama en de school. Als het kind zich prettiger voelt door toch af en toe dat mondkapje op te zetten, zodat het gewoon naar school kan en mee kan doen met de anderen, is dat ook goed. Als het kind maar weet dat het dat mondkapje zo min mogelijk moet gebruiken.

Bedenk ook dat wanneer u uw kind van school haalt, dit voor uw kind ook heel vervelend is omdat het zijn of haar klasgenoten mist, het kind achterstand oploopt, en wat wordt dan weer het moment dat het kind weer naar school gaat? De school mag een kind trouwens niet vanwege het weigeren van een mondkapje, naar huis sturen. Dat ze dat soms in hun eigen regels opnemen is wat anders.

ALS DIT NOG GEEN REDEN VOOR VERZET IS, WAT DAN WEL???

Vandaag is ook de geactualiseerde flyer over mondkapjes uitgekomen: Editie 3 druk 2 – MONDKAPJESSPECIAL

Hieronder nog een brief van een school, die zelfs aangeeft dat discussiëren over de maatregel zinloos is. De school zegt dus feitelijk: wij mishandelen uw kind en bekijk het maar lekker verder!

4 reacties

 • Dank je wel Corona Nuchterheid voor de ondersteuning van de ouders! Zeer gewaardeerd!

 • Ja ik begrijp dat je als ouder niet akkoord kunt gaan met het opleggen van regels door de schoolleiding. Omdat Ten deze de rechten van het kind schenden en aangeeft dat de schoolleiding zich niet juist heeft laten informeren en de boel omdraait.

  Immers is er geen Infection Fatality Rate die dergelijke maatregelen rechtvaardigen. We praten over een situatie die nog onder een milde griep licht.

  Ook hebben de AllianceWorldDoctors aangegeven dat er sprake is van van een Coronaschandaal!
  Wat erop neer komt dat ons iets wordt opgedrongen, een vooropgezet plan wat op grote schaal (wereldniveau) wordt opgedrongen aan de mensen. Het betekend een aanslag op onze (medische) vrijheid, o.a. vaccinatie geregistreerd in een vaccinatiepaspoort, ontbreken deze krijg je (reis) beperking opgelegd. En ga zo maar door eng he? Brrr De groot Industrie met een ziekteverdienmodel zit hier achter ookwel profit over life genoemd dus om uw gezondheid gaat het niet echt.

  Dit filmpje zegt Robert F Kennedy precies waarover dit gaat .

  https://youtu.be/33kHmT_jFjM

  The people/ de mensen moeten dus weer hun macht terugnemen.

  Veel wijsheid gewenst,
  Gezonde groet,
  Frank de Graaf
  bezorgd grootouder

  Als je ziek bent (grieperig) blijf je gewoon thuis en gaat niet naar school. Probleem opgelost.

  Mondkapjes worden afgeraden door deskundigen.

  Andere mogeljjke oplossing: blijf massaal thuis zodat de griepgevallen naar school kunnen🙃😉

 • THE PARASITIC MIND
  Copyright © 2020 by professor Gad Saad, evolutionary behavioral scientist

  “Wanneer we aan een pandemie denken, komen daar vaak allerlei beelden bij omhoog van dodelijke, besmettelijke ziekten die razendsnel worden verspreid en die onvoorstelbaar menselijk leed teweegbrengen (denk maar aan de Zwarte Dood, de Spaanse “Griep”, AIDS of de huidige COVID-19-“pandemie”).

  Het Westen lijdt momenteel onder een echt vernietigende pandemie, namelijk een soort massawaanzin die het mensen onmogelijk maakt om nog rationeel na te denken. In tegenstelling tot pandemieën waarbij biologische pathogenen de schuld krijgen, is de schuldige van de huidige “pandemie” een samensmelting van een groep incorrecte ideeën die ontstaan zijn op universitaire campussen en die het fundament van de rede onder onze voeten vandaan knagen. Ze tasten vrijheid en individuele waardigheid aan. Dit boek identificeert deze ideologische pathogenen, bespreekt hoe ze via universiteiten worden verspreid naar alle maatschappelijke lagen zoals politiek, commercie en populaire cultuur. Dit boek biedt een manier om onszelf in te enten tegen de vernietigende effecten ervan.”

  “Read this book, strengthen your resolve, and help us all return to reason. There’s a war against truth… and if we don’t win it, intellectual freedom will be a casualty.” —JORDAN PETERSON, PH.D., clinical psychologist, professor of psychology at the University of Toronto, and author of 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos

 • meldingen over scholen die de mondkapjes plicht instellen doen bij Doe Zelf Normaal/ meldpunt mondkapjes. Ze zin bezig met een rechtzaak tgen scholen die mondkapjes verplicht stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *