DOKTERSVERKLARING INZAKE MONDKAPJES

Her en der geldt een mondkapjesplicht, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Ondanks dat er bijna geen besmettingen zijn, zoals we op het dashboard van het RIVM kunnen zien, hangt het wel in de lucht dat er een uitgebreide mondkapjesplicht komt in de openbare ruimte. Dit zelfs ondanks dat vele artsen en wetenschappers stellen dat het dragen van mondkapjes niet helpen tegen corona besmettingen en zelfs gezondheidsnadelen kennen.

Mondkapjes benemen je de adem, en daarmee dus zuurstof. Je kunt er dus zuurstoftekort van krijgen, en verder hoofdpijn, luchtwegklachten, CO2 ophoping, hypoxie (zuurstoftekort in de weefsels), tot aan ernstige levensbedreigende complicaties. Als de overheid een maatregel instelt die dit tot gevolg heeft, dan mag je stellen dat de verplichting tot het dragen van een mondkapje een vorm is van staatsgeweld tegen haar burgers. Dit is ONACCEPTABEL!

Vele artsen en wetenschappers hebben verklaard dat mondkapjes ongezond zijn, en daarmee kunnen we de autoriteiten om de oren slaan. Daarom is er een doktersverklaring die u kunt downloaden en uitprinten. Mocht u al dan niet per ongeluk geen mondkapje op hebben waar dat wel moest, kunt u deze doktersverklaring tonen. Een handhaver die uw gezondheid en respecteert zal en de integriteit van de verklarende artsen niet ter discussie stelt, zal u met rust moeten laten.

DOWNLOAD DE DOKTERSVERKLARING

Het is vakantietijd. Veel mensen zijn daarom in het buitenland en daar is het vaak nog veel gekker met de mondkapjesplicht. Daarom hebben we voor u ook doktersverklaringen in verschillende talen.

DOKTERSVERKLARING – DUITSE VERSIE
DOKTERSVERKLARING – ENGELSE VERSIE
DOKTERSVERKLARING – FRANSE VERSIE
DOKTERSVERKLARING – ITALIAANSE VERSIE
DOKTERSVERKLARING – SPAANSE VERSIE

DISCLAIMER:
Deze doktersverklaring is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De intentie van dit document is niet om de wet te overtreden of daartoe aan te zetten maar om de gezondheid van de mensen goed te houden. Als u denkt dat u beter af bent met een mondkapje, doet u dat gerust. Bij twijfel raadpleeg uw eigen huisarts. Gebruik deze doktersverklaring op eigen risico. Denk er wel aan dit deze doktersverklaring door de autoriteiten mogelijk als nietig wordt beschouwd. Tegelijkertijd is het plegen van geweld door de staat ook verboden. Maak uw eigen afweging. U moet dit document zien als serieus bedoelde ludieke actie, om meer en meer mensen bewust te maken van de gevaren van mondkapjes, inclusief de handhavers.

Die handhaver mag zich dan wel beroepen op de noodverordening, maar daar staat tegenover dat dit een schending is van de internationale rechten van de mens. Maatregelen verplichten die aantoonbaar gezondheidsschade aanrichten is een vorm van geweld. En als dat door de overheid gebeurt dan heet dat staatsgeweld.

BRONNEN:
De betreffende artsen, doctoren dan wel wetenschappers hebben hun verklaring niet gedaan om in deze doktersverklaring te laten plaatsen. Hun uitspraken zijn één op één overgenomen. U zou kunnen denken dat we ze uit hun context hebben gehaald, dat is niet de bedoeling. Om daar geen misverstanden over te laten bestaan voegen we de originele bronnen van uitspraken toe en wel hieronder, zodat u het zelf kunt lezen en zelf uw oordeel kunt vormen.
https://www.dlmplus.nl/2020/05/29/de-gevaren-van-het-dragen-van-een-mondkapje/
Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht
https://www.ninefornews.nl/trauma-arts-we-moeten-niet-wachten-op-het-coronavaccin/https://www.ninefornews.nl/wakkere-huisarts-spreekt-zich-uit-over-coronamaatregelen-doe-hier-niet-aan-mee/

P.S.: Heeft u zelf deze doktersverklaring al gebruikt, deel ons uw ervaring, we zijn heel benieuwd, we willen graag feedback. Plaats een reactie onderaan deze pagina of stuur een bericht naar de redactie.

P.S.: Krachtens de noodverordeningsartikelen 2.7, 2.7a, 2.8 en 2.9 is het verplicht voor personen van 13 jaar of ouder om in het openbaar vervoer, op veerboten en op luchthavens, niet-medische mondneuskapjes te dragen. Er wordt geen uitzondering gemaakt voor mensen die om medische redenen geen mondkapjes kunnen (ver)dragen. Op de Viruswaanzin privé afdeling staat echter dat een medewerker van Actie-Bevolkingzorg heeft verklaard ‘dat op de genoemde artikel niet wordt gehandhaafd voor personen die wegens een medische oorzaak geen mondkapjes kunnen dragen. Reizigers zullen de medische oorzaak desgevraagd op enigerlei wijze aannemelijk moeten maken’. U weet hoe u aan een doktersverklaring kunt komen.

P.S.: In navolging van deze doktersverklaring hebben we ook een Verklaring van Staatsrechtgeleerden inzake het dragen van mondkapjes.

46 reacties

 • Ik weiger een mondkapjes tedragen, het is een feit dat het zeer slecht is voor je gezondheid. Het is schijnveiligheid, ik wil liever geen infectie aan mij luchtwegen krijgen. Ik blij graag gezond.

  • Ik weiger mee te doen aan het dwingen van een dragen van een gezichtsmasker. Ik ben gezond en wil dat graag blijven.

  • Ik heb de doktersverklaring op papier verspreid in supermarkten. Wie volgt mij en komt in het echt in actie in plaats van op sociale media. Ga massaal deze doktersverklaring uitdelen bij de ingang van supermarkten of andere openbare gebouwen. Nu kunnen we nog de verplichte invoering van mondkapjes in winkels keren!

 • Ik weiger een mondjes tedragen, het is zeer slecht voor mijn gezondheid. Ik zit erniet op te wachten een infectie op telopen aan mijn luchtwegen. En daar komt nog bij dat het alleen maar schijnveiligheid is.

 • In Düsseldorf bij het Hilton hotel accepteren ze de doktersverklaring ze verzoeken wel om de verklaring bij je te dragen om het te kunnen tonen aan medewerkers en zijn erg vriendelijk erover!

 • ‘Ze’ zullen het afdwingen. Opdat er een Nieuwe Wereldorde zal ontstaan. 2/3 van de wereldbevolking zal uiteindelijk het loodje moeten leggen. Fijn weekend.

 • Hoi ik zou graag willen weten omdat ik tia heb gehad vorig jaar en ook met mijn luchtwegen aan dokter loop … is dan niet beter als je de handtekening van je huisdokter onder die verklaring zou hebben .. ik weiger mondkapjes gr Anneke

  • anneke van doorn

   dag anneke ik heb 2x een herseninfarct gehad zware copd ik word echt spaans benauwt in dat kapje gister ben ik snel de zeeman uit gelopen zo benauwt had ik het ik heb mjn huisarts om een briefje gevraagd nee dat doet ze niet dat mag ook niet dus ik kan nergens heen als alleen buiten zonder kapje leuk vind ik dit niet en wat is er aan tedoen?

 • Als de flyers op zijn dan kunnen we toch de doktersverklaring thuis printen,kopiëren en uitdelen bij de supermarkten Dan kunnen de mensen die geen mondkapje willen, dit meteen laten zien bij supermarkten als er een verplichting geldt.

  • anneke van doorn

   hallo wibe kun jij voor mij zo’n verklaring toe sturen want mijn huisarts geeft het niet dus ja heel graag zo’n verklaring

 • modkapjes….als je niet ziek bent wordt je het erwel van
  Mondkapjes experiment van Del Bigtree https://youtu.be/HWoAIDI7IME

  maar even “off topic”
  belangrijke mededeling

  uit onderzoek is gebleken dan Bloedgroep A sterker wordt getroffen bij Covid19 dan de rest
  misschien goed hier kennis van te nemen en dit verder te delen.

  DE ONDERZOEKEN
  https://www.news-medical.net/news/20200603/Blood-group-type-may-affect-susceptibility-to-COVID-19-respiratory-failure.aspx
  verwijst naar dit onderzoek
  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.05.31.20114991v1
  —————————
  https://medical.mit.edu/covid-19-updates/2020/07/blood-type-and-covid-19
  —————————
  https://www.webmd.com/lung/news/20200618/blood-type-could-impact-odds-for-severe-covid-19#1
  verwijst naar dit onderzoek
  https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2020283

 • Indien je slechte gezond hebt, is het dan niet beter om jezelf juist te beschermen tegen ziektes?

  • Jazeker. Maar mondkapjes dragen niet bij aan een goede gezondheid. Gezond en verstandig leven wel. Vitaal of gestructureerd water helpt in elk geval. Het is een zeer belangrijke, onderschatte methode om je gezondheid te verbeteren. Maar het is niet de enige factor die bepalend is voor je gezondheid. Vitaal water is kraanwater waarvan de moleculen met natuurtechnieken (bio-mimicry) anders georganiseerd worden. Daardoor worden de eigenschappen van het water ten goede veranderd. Je cellen bestaan vnml uit water. Door het drinken van vitaal water (het woord zegt het al) versterk je je immuunsysteem en wordt je vitaler. Veel mensen zijn zich totaal niet bewust dat ons kraanwater heel sterk afwijkt van natuurlijk bronwater. Met een zogeheten vitalisator kan je heel simpel kraanwater weer herstructuren naar bronwater…

 • Wat het beste is kan iedereen voor zichzelf uitmaken. Breng een ander niet in gevaar. Dat houdt ook in stop met de groepsdruk op mensen die zuurstof nodig hebben omdat je zelf bang bent of niet voor gek wil staan met een schadelijk en nutteloos mondkapje. Als het bij de eerste golf niet werkte dan werkt het bij de testgolf ook niet. Vrijheid, daar is veel strijd voor gevoerd, het is weg voor je het in de gaten hebt.

 • Er zijn geen internationale rechten van de mens, iets uit het verleden
  27 oktober 2020 zijn wij in Nederland door parlement 1e en 2e kamer een dictatuur geworden. Instemming noodwet.
  Enige tegenstanders: FVD, vrij socialistische NL, Partij voor Dieren, SP, PVV,
  Spoedwet
  Geen vrijheid, geen protest, banenverlies, bedrijven faillissementen, kapitaal vernietiging, mondkapjes plicht, afstand regels. Aantallen mensen. Carona/ griep criminalisering, angst cultuur, uit verband gerukt, mede door media. / Gebrainwashed. Google op Agenda 2030, Van een rechtstaat is ” geen ” sprake meer. Kijk verder dan NL programma’s, YouTube. cafeweldschmertz.

 • Ik heb deze doktersverklaring nu standaard bij me en in sommige winkels wordt deze ook geaccepteerd.
  Alleen in het ziekenhuis werd deze niet geaccepteerd ze sturen gewoon de bewaking op je af.
  Ik moet een doktersverklaring op naam en door huisarts ondertekend en wel kunnen laten zien.
  Mijn eigen huisarts gaat helemaal mee met het regeringsbeleid en weigert mij een doktersverklaring te verstrekken.
  Daarom wil ik u de artsen achter deze doktersverklaring tegen het dragen van mondkapje om mij asjeblieft een medische verklaring op mijn naam en ondertekend door arts te verstrekken.

  • Maar de huisarst geven geen verklaring de minste de mijne niet ook de het ziekenhuis niet.. Ik ben hartpatiënt en ik heb nog maar een helft dat wrrkt van mijn hart op werk moet ik een mondkapje op maar ik wordt echt duizelig en val bijna flauw dus ik weiger dat rot ding op te zette. Miss met deze verklaring dat dat over is dat ze zijken.

  • Beste Carola, dat doe ik graag voor je. Met groet dr. M. Barents

 • heb copd 4 gold ik kan echt geen mondkapje op heb het geprobeerd maar helaas krijgt het erg benauwd ervan

 • Claudia Valenzuela

  Bedankt voor de info. Kent iemand een huisarts die een verklaring geeft dat mens geen mondkapje kan dragen?
  Ik bedoel een verklaring op jouw naam.
  Ik word uit de trein gestuurd omdat ik geen mondkapje wilde dragen. Vandaag ga ik reizen met OV en heb de documenten dat ik hier heb gevonden uitgeprint. Dank. Wordt gevolgd..

 • Mijn huisarts wil geen handtekening plaatsen op deze verklaring.
  Moet er een handtekening onder de doktersverklaring staan?
  of kan ik het zonder laten zien aan de supermarkt medewerkers?

  • je hoeft geen mondkapje op in de supermarkt. Ze zijn niet verplicht te handhaven en jij hoeft niet te zeggen waarom je geen mondkapje wilt dragen. De mondkapjesplicht is in strijd met art. 10 vd grondwet. Het houdt geen stand voor de rechter. Laat je niet intimideren door personeel, Boa of politie.

   • Henk,
    Heb je een tip hoe ik hier mee om kan gaan op mijn werk? Nu al die tijd zonder gelopen.
    Vorige maand gewaarschuwd door leidinggevende dat het verplicht is voor personeel ‘het is beleid’. En nu dan een officiële waarschuwing in mijn dossier.

 • Toppertjes! Ga die Spaanse in Nederland gebruiken, en dan raar opkijken dat je het allemaal niet snapt.

 • Dat mag een arts niet op die manier. Trouwens de KNMG schrijft dat het niet je huisarts is die een ontheffing geeft,maar dat dit een andere arts moet zijn. In de verklaring van de arts (special voor niet dragen mondkap), mogen geen details over de patiënt staat,geen informatie over medicijnen. Dat valt onder beroepsgeheim van de arts, en onder de privacy wet. Iemand in een supermarkt hoeft je medische achtergrond niet te weten,en dat mag de politie of een boa ook niet vragen.Wel mag men vragen naar een medische ontheffing door een arts. In het volgende voorbeeld laat ik zien wat daar staat te lezen(voorbeeld): Arts (naam) naam verzoeker vrijstelling….. Persoon in kwestie kan om onderliggende medische achtergrond geen mondneuskapje dragen. Paraaf en stempel van de Arts. Einde voorbeeld.

  Dus meer staat daar niet op. Er bestaan ook kaartjes online door de rijksoverheid om zelf uit te printen. Die kaartjes zijn alleen geldig als onthrffing wanneer er de stempel en paraaf van een arts op staat.

 • Ik kan er niet tegen om ‘n mondkapje te dragen omdat ik weet dat mensen er slordig mee omgaan. Ze pakken ‘t kapje aan de stof vast en dat zit vol met bacteriën en bacillen en virus. Daar word ik dus misselijk van en ik kan dat niet verdragen. Zogezegd ben ik ‘n virusfoob!

 • Wie weet bij welke Ziektekostenverzekering zo’n formulier geprint kan worden?

 • Bewezen! Bij het in-en uitademen. Iedereen ademt zuurstof IN en (schadelijke) stikstof UIT! Met een mondkampje is dat laatste NIET mogelijk. Dan wordt de schadelijke stikstof weer ingeademd!!!

 • Weet iemand een huisarts in Amstelveen die bereid is verklaring te ondertekenen?

  • Heb je een boete gekregen of ben je uit een winkel gezet/geweerd?
   Je hebt GEEN verklaring nodig namelijk van jouw huisarts, normaliter.

   Er zijn verschillende manieren om aan te toen dat je geen mondkapje kan dragen (het gaat niet om het niet willen, het gaat om het niet kunnen):

   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/mensen-met-een-beperking-of-ziekte#:~:text=Mensen%20die%20ernstig%20ontregeld%20raken,%2Dverbale%20communicatie%2C%20zoals%20liplezen.

   “Informatie tonen voor uitzondering

   Of u onder de uitzondering valt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u zelf moet aantonen waarom u in aanmerking komt voor uitzondering van de mondkapjesplicht. Medewerkers van politie, boa’s maar ook personeel van een winkel of van een OV-bedrijf kunnen u vragen om dat aannemelijk te maken. U kunt het op verschillende manieren aantonen. Voorbeelden zijn:

   het dragen van een faceshield – als dat wel mogelijk is;
   een kaartje laten zien waarmee u zich beroept op de vrijstelling (zie onder)
   een bewijs van een behandelrelatie van een (huis)arts of instelling. Dit gaat niet om een officiële medische verklaring (die mag een arts niet over zijn eigen patiënt afgeven), maar bijvoorbeeld om een bewijs van een afspraak bij een arts. Het gaat met nadruk om een bestaand document. Het is niet de bedoeling dat u uw (huis)arts belt voor een nieuw op te stellen document.
   een verklaring van een begeleider of een naaste die gebeld kan worden;
   een hulpmiddel of relevante medicijnen laten zien.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *