MONDKAPJESPLICHT? DACHT HET NIET

Vier zorgexperts eisen nieuwe maatregelen corona: ’Binnen drie dagen’

Dat kopt de Telegraaf vandaag.

Deskundigen in de zorg dringen bij het kabinet aan op nieuwe, strengere coronamaatregelen. Die zouden binnen drie dagen moeten worden ingevoerd. Dat staat in een brief van vier zorgexperts, gericht aan premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Het tv-programma Nieuwsuur beschikt over deze brief. De vier deskundigen zien, wat ze noemen, „een urgente dreiging voor de volksgezondheid.” De Jonge had de zorgexperts uitgenodigd om mee te denken over verbeterpunten voor als er een tweede coronagolf komt. Ze zouden hun adviezen voor september moeten opsturen, waarna die kunnen worden gedeeld met de Tweede Kamer. Maar het viertal wil niet tot september wachten.

Wie zijn die vier gasten? Welnu, dat zijn Arnold Bosman, Amrish Baidjoe, Wim Schellekens en Xander Koolman. Onthoudt die namen goed. Dan weet u wie u straks aansprakelijk moet stellen voor uw zuurstoftekort.

Ze baseren zich op het aantal besmettingen. Dat zou komen door dat mensen zich niet houden aan de regels, aan het gedrag van de burger dus, en aan het inmiddels weer toegenomen vliegverkeer.

Dit noemen ze zorgexperts. Hallo, gaat het om het aantal besmettingen? Hoeveel verstand heb je als je dit als een zorgwekkend probleem ziet. Hoeveel besmette mensen worden ziek? Of gaan dood? daar gaat het om. Er zijn, zoals we inmiddels allemaal al wel moeten weten, heel veel mensen besmet die niet ziek zijn en dat ook niet zullen worden. Dus mondkapjes? Nee totaal niet nodig. Alleen voor wie zich er fijn bij voelt, die moet dat gerust doen maar een plicht? Nee, niet doen.

Het gaat ook niet gebeuren, tenminste niet op de openbare weg. Behalve wellicht op drukke plekken dat de autoriteiten mondkapjesplicht wel instellen als die anderhalve meter niet kan worden gewaarborgd (wat een vreselijke zin, kan het niet meer uit mijn strot krijgen). Wat er waarschijnlijk gaat gebeuren is een afgezwakte versie van wat die vier zorgpiloten voorstellen, zodat iedereen kan zeggen ‘gelukkig valt het mee’. Dat zeggen ze nu ook al, ‘ja als je ziet hoe het in het buitenland is, België, Frankrijk, Spanje, daar moet je nu al veel vaker je mondkapje op dan hier. Het is even wennen maar dan valt het best wel mee’. Hoe diep kun je zakken.

Het valt wel mee, het valt wel mee, nee het valt helemaal niet mee. Je komt hier namelijk aan het aller-aller-allerbelangrijkste van de mens. Echt waar zonder overdrijven. Als je mensen vraagt wat is het belangrijkste in je leven, dan krijg je vaak verkeerde antwoorden zoals liefde, vriendschap, geld, seks. Dat soort dingen. Maar dan zien ze toch echt het meest cruciale over het hoofd: ZUURSTOF. Zuurstof is het echt het allerbelangrijkste in je leven. Je kunt best een dag zonder je partner, zelfs een scheiding kun je overleven. Maar zonder zuurstof kun je hooguit 2 minuten. En wat doet een mondkapje, die belemmert je je zuurstof inname. Ze willen je dus het belangrijkste in je leven ontnemen. Dat in combinatie met een mogelijke CO2 vergiftiging en wanneer je zelf al licht besmet zou zijn met het coronavirus, dan besmet je jezelf des te meer. Mondkapjes moeten we dus niet dragen.

Maar kun je zonder mondkapje anderen besmetten? Ja dat zal best kunnen, maar verreweg de meeste mensen zullen niet ziek worden. Maar sommigen mogelijk wel en moet je het daarvoor massaal, continu doen, zo’n mondkapje ophebben? Nee, Jaap van Dissel en Anthony Fauci hebben zelf ook al gezegd dat het in de praktijk van alle dag geen zin heeft. Alles bij elkaar kun je stellen dat het meer kwaad doet dan goed. Veel meer kwaad.

Je hoeft geen arts te zijn om te snappen dat mondkapjes schadelijk zijn voor je gezondheid. Langdurig zuurstof tekort geeft allerlei klachten. Hoofdpijn, luchtwegklachten, CO2 ophoping, hypoxie (zuurstoftekort in de weefsels), tot aan ernstige levensbedreigende complicaties. Dat zegt Dr. Russell Blaylock, neurochirurg. En de Ierse professor Cahill zegt het volgende: ‘Mondmaskers zorgen dat de drager minder zuurstof binnenkrijgt. Dat zet je immuunsysteem onder druk. De latent aanwezige virussen, inclusief corona, zullen juist opnieuw naar boven komen. Voeding, vitamines (en zo min mogelijk stress) houden je afweersysteem op peil.’ Lees meer hierover op DLMplus.

Afgezien van het ontbreken van nut en noodzaak, en schadelijkheid, is een mondkapjesplicht ook door de symboliek een vreselijke intimidatie. Het maakt je monddood, het is adembenemend (maar dan dus zelfs letterlijk) en is een heel beangstigend beeld, een straat of een bus vol met mensen met mondkapjes. Is dat misschien ook de bedoeling? Of mag je die vraag niet stellen?

Waar is het nu eigenlijk precies voor nodig, die mondkapjesplicht? Verontrustende cijfers? Welke? Nou, laten we het dashboard van het RIVM van vandaag nog eens raadplegen. Omdat die iedere dag wijzigt hier een aantal screenshots van vandaag:

Is dit nu waar we bang voor moeten zijn? Is dit wat ze noemen ‘urgente dreiging voor de volksgezondheid’?
Hallo: waky waky…

2 reacties

 • Steeds meer virologen schilderen een beeld van virussen dat niet bepaald overeenstemt met het algemeen gebruikelijke idee omtrent de aard of functie van deze subcellulaire partikels. In 2018 verklaarde David Rasnick (PhD), al 20 jaar lang een medisch onderzoeker, dat de meest fundamentele aannames omtrent bijvoorbeeld AIDS-onderzoek compleet incorrect zijn. “Zo is er nooit een retrovirus geweest dat schadelijk is gebleken voor mensen. Alle bekende virale aandoeningen gaan gepaard met partikels die men kan isoleren om er andere mensen mee te infecteren, maar dit is niet mogelijk met HIV. Het zogenaamde HIV-virus is een partikel dat aanwezig is bij mensen die positief zijn getest, maar het is nooit de oorzaak van AIDS. HIV-tests en de bijbehorende medicatie vormen wel een lucratieve inkomstenbron.”

  Kim Winkelaar meldde dat hij wel 8 keer is getest op SARS-CoV-2. De test viel eerst een aantal maal negatief, dan weer positief uit, terwijl hij aanvankelijk voor iets heel anders in een ziekenhuis was opgenomen. Of, zoals de uitvinder van de PCR-test (Kary Banks Mullis) vaak verklaarde: de PCR-test mag niet worden gebruikt voor diagnostische doeleinden en is ontwikkeld voor productiedoeleinden.

  Vrijheidsbeperking omtrent de verspreiding van wetenschappelijk relevante informatie wordt vaak tegengewerkt door het gebruik van sociaal onwenselijke stigma’s:

  A 50-page CIA memo, known as “CIA Dispatch 1035-960,” instructed agents to contact their media contacts and disparage those, like Garrison, criticizing the Warren Commission findings that Lee Harvey Oswald killed JFK and acted alone. CIA Document 1035-960 was released in response to a 1976 FOIA request by the New York Times. The directive is especially significant because it outlines the CIA’s concern regarding “the whole reputation of the American government” vis-à-vis the Warren Commission Report. The agency was especially interested in maintaining its own image and role as it “contributed information to the [Warren] investigation.”

  “Conspiracy theory” is a term that at once strikes fear and anxiety in the hearts of most every public figure, particularly journalists and academics. Since the 1960s the label has become a disciplinary device that has been overwhelmingly effective in defining certain events off limits to inquiry or debate. Especially in the United States raising legitimate questions about dubious official narratives destined to inform public opinion (and thereby public policy) is a major thought crime that must be cauterized from the public psyche at all costs.

  Wat een formulering: de term “complottheorie” als wapen tegen een fundamentele gedachtemisdaad die koste wat kost moet worden weggebrand uit de publieke psyche …

 • De arts geeft aan dat hij geen verklaring mag afgeven omtrent het dragen van mondkapjes.
  Is er een lijst van artsen bij jullie bekend die dat wel doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *