VERKLARING VAN STAATSRECHTGELEERDEN

In navolging van de doktersverklaring is er nu ook een Verklaring van Staatsrechtgeleerden. Zij verklaren hierin onomwonden dat een verplichting tot het dragen van mondkapjes ongrondwettelijk is. Het is in strijd met artikel 10 van de grondwet waarin privacy zaken zijn geregeld. Je komt hiermee direct in de persoonlijke levenssfeer van mensen en dat mag niet.

Dat staat in een artikel van Common Sense TV en de gespecialiseerde juristen die dit verklaren zijn Wim Voermans, Adriaan Wieringa en Jan Brouwer. In het artikel staat duidelijk dat zo’n wet niet kan worden ingevoerd en als dat wel gebeurt je de boete niet hoeft te betalen. Maar een mondkapjesplicht bestaat al, namelijk in het OV.

Om deze wijsheid handen en voeten te geven hebben we deze samengevat in een document genaamd ‘Verklaring van Staatsrechtgeleerden’. Het advies is om deze uit te printen, mocht u in de problemen komen, dan kunt je direct je gelijk aantonen. Dit zet extra kracht bij als je ook je doktersverklaring bij je hebt.

DOWNLOAD DE VERKLARING VAN STAATSRECHTGELEERDEN

15 reacties

 • Sandra Molenhuis

  Top initiatief!!!

  • Dit is de manier om deze psychische oorlogvoering te bestrijden. Zit momenteel in Bordeaux, hier zijn ze helemaal van het pad af, wat een indoctrinatie, iedereen met zo’n mondluier. Wat een volgzaam en goedgelovig/onderdrukt volk. Laten we in een nette opstand komen met dit soort verklaringen.

 • Eigenlijk zou iedere arts moeten ondertekenen in dit belachelijk gedoe .
  Ik weiger het mondkapje als een muilkorf te dragen in openbaar vervoer .
  Er staat nog altijd mondkapje en die bedekt mond
  Mijn neus is geen mond !!

 • Dank voor de info en verklaring

 • Bedank voor de info

 • Bedankt voor de info

 • Het ontbreken van een bronvermelding maakt het minder krachtig.
  Graag toevoegen.

 • Lydia voor VRIJHEID

  Ik ben van plan om deze verklaring even te printen 4 op een A4 en dan maandag even naar de lokale RSG om die briefjes onder alle snelbinders te doen, om de kinderen op de hoogte te brengen van hun rechten.

  • wat een goed idee! Ze zouden ook moeten weten welk effect het dragen er van heeft en wat het alternatief is voor hun om hun recht op les na te streven. (zonder dreiging met de leerplicht wat je nu hier end aar “hoort”). Succes!

 • Goed bezig! Ik hoorde laatste alleen in “een oorlog reeds verloren”dat een rechter altijd recht spreekt op basis van de wet. Als die wet nu opeens aangevuld wordt door de spoedwet, dan geldt dus die spoedwet en zal de rechter zich daarop baseren. Wat vinden de staatsrechtgeleerden hiervan? Hoe kijken zij hier naar? Want als dit zo is zou een verweer tegen een boete dus niets uithalen omdat men starfbaar is ivm het niet naleven van de in de spoedwet genomen maatregelen?
  Verder heb ik gemerkt dat mensen vooral een kapje willen dragen om verspreiding te voorkomen. Dus zij zitten niet allemaal te wachten op je burgerrecht maar wellicht eerder op informatie over het mondkapje zelf. Wekt het, werkt het nou niet? Wat doet het wel? Dus er zou nog een voorblad bij moeten over de effecten van het mondkapje, denk ik.

  PS: onderaan in de verklaring mist een letter: “onde => ondeR”:-)

 • De r.. mist bij de Toelichting… (Onde de persoonlijke.. etc.) Misschien even aanpassen als dat mogelijk is? Komt niet heel professioneel over. Bedankt alvast!

 • Is deze verklaring ook in het frans?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *