GEZONDE SAMENLEVING

Het aantal blogs en nieuwsitems op de Corona Nuchterheid website is niet meer wat het geweest is. De frequentie waarmee dat in 2020 ging wordt in 2021 bij lange na niet gehaald. Onze excuses hiervoor. Niet dat er niks te melden is, in tegendeel. De hoeveelheid nieuws was gewoon niet meer bij te houden. Om de volgers van de Corona Nuchterheid website toch van het diverse corona gerelateerde nieuws te voorzien, en de redactie niet over te belasten, hebben we een Telegram kanaal opgestart, waar iedere dag tientallen berichten worden geplaatst. Zo kunt u toch overal van op de hoogte blijven.

Daarnaast is het zo dat de beheerder van de website, Kees Faasse, zijn werkterrein wat heeft verlegd. Samen met een grote groep mensen wordt er gewerkt aan de Parallelle Samenleving, waar al eerder het een en ander over werd bericht op deze site. Alleen noemen wij het zelf tegenwoordig niet meer zo, maar Gezonde Samenleving. Parallel is te veel afscheidend, polariserend. Maar we willen juist verbinden. Een gezonde samenleving, daar kan geen weldenkend mens wat op tegen hebben.

De Gezonde Samenleving is een enorme ambitie, een groot project, waar ook gelukkig andere partijen in het land mee bezig zijn. Al noemen zij het nog parallel. We hebben er ook een speciale website voor opgericht, waarin haarfijn uitgelegd wordt wat we voor ogen hebben en waarom we dat willen. Kort gezegd, het is een mooie positieve manier om de narigheid die nu vanuit de machthebbers over ons heen wordt gestort, het hoofd te bieden. Hoe precies, dat wordt uitgelegd op die nieuwe website.

Ook is er onlangs, op 2 mei 2021 een toespraak geweest van oprichter Kees Faasse op de Achterhoek voor Vrijheid Demonstratie in Doetinchem, specifiek over die Gezonde Samenleving. Daarin wordt o.a. uitgelegd dat er 3 basisactiviteiten zijn: gezond voedsel, zorg en gezondheid, en onderwijs. Er zijn vele manieren hoe mensen betrokken kunnen en willen zijn voor de Gezonde Samenleving: als afnemer van goederen en diensten, maar ook als aanbieder. En verder om het mee te helpen opzetten, te faciliteren of te financieren. Iedereen die interesse kan zich aanmelden:

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *