PARALLELLE SAMENLEVING

Je hoort de term steeds vaker: de PARALLELLE SAMENLEVING of de PARALLELLE MAATSCHAPPIJ. Logisch, de overheid maakt het de burgers steeds moelijker. In het begin vecht je er tegen. Tot dat je merkt dat de weerstand zo groot is, dat je denkt: bekijk het maar met je klerezooi, we regelen het zelf wel. Op dat punt staan steeds meer mensen. Maar dat valt nog niet mee.

Winkels dicht, horeca dicht, mondkapjesplicht, PCR-testplicht, vaccinatieplicht. Het stuit steeds meer mensen tegen de borst. Kunnen we niet zelf zorg regelen voor de mensen die dat nodig hebben? Kunnen we niet zelf les gaan geven aan onze kinderen? En verder: voedselvoorziening? energie? eigen munt? Ja alles kan, maar dat is nog maar zo niet gedaan. Eigenlijk best wel megalomaan. Toch zijn er meerdere partijen al mee bezig.

Ook op Café Weltschmerz was er het gesprek tussen Ad Broere en Pieter Stuurman dat onder andere ging over de parallelle maatschappij. Het gaat erom: de bevolking moet zelf in actie komen. De overheid geeft niet thuis. De overheid is er niet voor de burgers die gewoon hun leven willen leven en zelf wel uitmaken welke risico’s ze willen lopen.

Ook professor Bob de Wit pleit er voor dat wij burgers zelf het heft in handen nemen om de maatschappij die sowieso enorm gaat veranderen, de juiste kant op te sturen. Hij heeft het niet direct op de parallelle samenleving, maar daar begint het natuurlijk wel mee. Eerst klein, naast de mainstream, en daarna als het goed is, steeds meer terrein winnend de overhand gaat krijgen.

Ook op de site van thegreenpassion.com lezen we letterlijk over de parallelle samenleving:

GA NIET IN GEVECHT MET HET SYSTEEM, MAAR STEUN ELKAAR
Wij kiezen ervoor om niet in gevecht te gaan met het systeem maar zetten een parallel systeem op waarin mensen elkaar steunen en zetten in op lokale bedrijvigheid. Door binnen de maatschappij een parallelle samenleving te creëren krijgen we weer grip op ons leven. 
WE MOETEN HET ZELF GAAN DOEN
∼ Dries van der Wijk & Goitse van Wijk

En daar sluit Corona Nuchterheid zich volledig bij aan. Waar mogelijk gaan we initiatieven daarin steunen, alles naar onze mogelijkheden. We zullen hierover ook steeds meer gaan berichten. U gaat hier zeker meer van horen.

We roepen mensen ook op zich hierin te verdiepen en te kijken wat je hier zelf in kan bijdragen.
Ideeën zijn altijd welkom.

18 reacties

 • Jean-Marie van isacker

  This is the way to go. Ik geloof er ook heilig in. We moeten in 12 maanden dit mogelijk maken. Meer tijd hebben we niet. De ‘establishment’ willen maar één ding: het net vernauwen zodat de kleinste garnalen niet kunnen ontsnappen.

  • De Vrije Decentrale Gemeenschap NL

   Goedendag,

   Omtrent een digitale parallelle samenleving heb ik een discord server gestart!
   Stuur een mailtje naar “Eostec@protonmail.com”

   Zodat ik weet dat je géén bot bent maar een mens! Stuur een mailtje en ik stuur je de link maar de community/server.

   Met vriendelijke groet,
   De Vrije Decentale Gemeenschap NL

   P.s. Het staat nu nog in de kinderschoenen. Maar laten we dit samen uitbouwen.

 • Helemaal mee eens. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die weten hoe je met narcisten om moet gaan: geen reacties geven of heel onbegrijpelijke dingen zeggen waar ze geen touw aan vast kunnen knopen. Het is even oefenen, maar je gaat wonderen meemaken. Narcisten, en de overheid is N. of erger, hebben geen ziel, hun ego moet continu gevoed worden door de misère van hun naasten. Geef jij dat niet meer, dan gaan ze op zoek naar een ander slachtoffer, totdat die ook leert zijn/haar eigenwaarde te tonen enz.
  Dit is gaande sinds het begin van het bestaan van de mens, no shame on us.
  De parallelle samenleving negeert de mentaal krankzinnige bazen. Dat verlamt de reptielen op het Bi-hof.
  Die zijn overigens aan het omvallen, en vele kopstukken zijn al opgepakt en hebben hun bloeddrinkende maten verlinkt.
  We doen het samen. We waren zo geprogrammeeerd dat we zijn gaan geloven dat we niets waard zijn, juist omdat de deepstate bang is voor onze kracht. Dat hebben we door en samen met de Alliance en vele vele harde werkers gaan we – naar wordt gezegd – begin maart/begin van de lente een mega groot feest vieren.
  Het off the grid leven is een van de voorbeelden van het niet meer aannemen van de nonsens van de overgekheid.

 • Off the grid in NL zou ik nooit aan beginnen. Ik adviseer mensen om te zoeken naar relatief vrijer land, zolang men nog kan reizen. natuurlijk ik emigratie niet een onnodig reizen, dus op dit moment kan dat nog. We hebben in NL niet echt off the grid websites/groepen dacht ik? In de USA is het redelijk populair, en in andere landen leven mensen al een hele leven off the grid en zijn vaak happier en leven puurder dan de ‘stadsmensen’.

  Daarnaast, je kan alleen of met een partner wel off the grid gaan wonen, je moet ook voor jezelf kunnen zorgen natuurlijk en weten hoe je dus aan eten en drinken kan komen, eventueel zelf je electriciteit opwekken etc. Beter is om in een groep te zijn, samen sta je sterk, maar een groep brengt ook mogelijke problemen met zich mee als je geen regels met elkaar vooraf hebt afgesproken waar eenieder zich aan dient te houden.

  • Ben het helemaal met je eens. Mijn man en ik zijn 10 jaar geleden al naar een onbekend deel van Spanje verhuist. Momenteel overwegen we om uit te breiden naar een grotere groep, omdat ook wij hier, tamelijk alleen staan in onze overtuigingen en ons willen voorbereiden op nog meer uitsluiting van voorzieningen.

  • Bij ons in Bretagne zie ik al steeds meer initiatieven in de bossen.
   Is er ook een Frans of internationaal netwerk bekend?
   Btw, we hebben nog een zelfvoorzienend stuk dat we helaasmoeten afstoten (met renovatiewoning en eigen stroompje en oudere fruitbomen).

 • Rene van der Goes

  Hoi Kees,
  Ik begreep na een gesprek met Sylvia uit Vlissingen dat jij de man bent van corona nuchterheid.
  Kwartjes vallen soms later. .🙈
  Ik heb me bijna ingeschreven op je site wakkerdaten, maar met n foto opsturen kom ik er niet op mijn pc.
  Kan dat op n andere manier?

  Groet van René van der Goes
  uit Kamperland
  Ik zit ook in de Ruimte appclub

 • Ronald Blijlevens

  Ik zou graag deelnemen aan de Parallelle samenleving. heel graag zelfs, want ik ben dit allemaal hartstikke beu. Ik ben een tegenstander van de Coronamaatregelen vanaf het begin. Ik ben lid van Viruswaarheid, Forum voor Democratie, Lijst30 en Ongehoord Nederland. Mijn feesboek is vergeven van allerlei protestberichten TEGEN deze maatregelen. Maar ik heb niet echt een vak geleerd en heb een autisme diagnose. Ik werk in WSW verband en mijn loon wordt aangevuld met een Wajong uitkering.

  Ik ben dus afhankelijk van het systeem zeg maar, voor mijn voortbestaan. Hoe kan iemand als ik aan het systeem ontsnappen zonder hulp en begeleiding. Daarom vraag ik deze hulp en begeleiding ook om deel te kunnen nemen aan de Parallelle samenleving. Ik weet niet of ik hier mijn gegevens mag geven. Ik doe dit toch. ronald.blijlevens@gmail.com. In mail contact kan ik dan mijn mobiele nummer geven.

  • De Vrije Decentrale Gemeenschap NL

   Goedendag,

   Omtrent een digitale parallelle samenleving heb ik een discord server gestart!
   Stuur een mailtje naar “Eostec@protonmail.com”

   Zodat ik weet dat je géén bot bent maar een mens! Stuur een mailtje en ik stuur je de link maar de community/server.

   Met vriendelijke groet,
   De Vrije Decentale Gemeenschap NL

   P.s. Het staat nu nog in de kinderschoenen. Maar laten we dit samen uitbouwen.

 • goedemorgen, ik sta hier helemaal achter. zelf werd ik me als klein mannetje (10/11 jaar) al bewust van dat er dingen niet klopten in de samenleving. destijds waren het flarden van bepaalde kennis en in eigen omgeving dingen zien en opmerkten die vragen en een onrechtsgevoel opwekten. waardoor ik lang als vroeg volwassene mij hier op de wereld niet zo thuis voelde. sinds dit hele gedoe zijn er heeel veel puzzelstukjes op zn plaats gekomen over hoe ziek corrupt en pervers dit systeem werkt.
  met dank, aan de overheden en doortrapte club der vernietiging van de mensch, zelf! ook ik ben op een punt gekomen dat ik/ we ons realiseren dat er met tegen hun te strijden mijn frustratie alleen maar groter werd/word. iets fundamenteel anders….bovendien denk ik dat deze monsters, want dit zijn geen echte mensen meer, dat hun tijd gekomen is. daar zij al duizenden jaren dit over ons heen gooien en ermee wegkomen. er is een tijd van komen en een tijd van gaan….en hun tijd om te gaan is gekomen. terug naar de waarden en balans die voor moeder aarde, mens dier en plant. essentieel is om haar voortbestaan. harmonie en samenwerking. zonder competie. ieder is gelijk. maar om dit concreet te maken is lastig. in nederland zijn ze ze zo fucking fanatiek bezig ons te vernauwen en de keel dicht te knijpen. even voor ronald blijlevens uit de laatste reactie. in een parralelle samenleving gaat het ook nie om een vak te hebben geleerd in mijn beleving. dat is oud systeem denken lol..trained how to be a good slave! weet er alles van om buiten de maatschappelijk geaccepteerde boot te vallen. ieder zn heeft eigen talent (zegt een maat van me altijd) en je kunt van andere mensen juist weer skills leren die nuttig zijn om te (over)leven. wie zegt dat andere mensen ook niet van jou kunnen leren. naar het buitenland gaan hebben wij het ook over gehad. maar dat is wel mijn laatste optie. heeft iemand voor mij tips om dingen met andere mensen lokaal concreet pogen te maken. vriendelijke groet gerald

  • De Vrije Decentrale Gemeenschap NL

   Goedendag,

   Omtrent een digitale parallelle samenleving heb ik een discord server gestart!
   Stuur een mailtje naar “Eostec@protonmail.com”

   Zodat ik weet dat je géén bot bent maar een mens! Stuur een mailtje en ik stuur je de link maar de community/server.

   Met vriendelijke groet,
   De Vrije Decentale Gemeenschap NL

   P.s. Het staat nu nog in de kinderschoenen. Maar laten we dit samen uitbouwen. Plannen als die van jouw en vragen die je hebt.. kun je straks daar kwijt.

 • Albert van iperen

  Hier is mijn opzet;

  Je wordt voor een deel eigenaar van de NTR,
  de Nederlandsche Transport over water
  Maatschappij. Dit blijft een “ongeregistreerde entiteit”.
  Je bent nu maat in de maatschappij.
  je eerste aandeel is een uurdeel. Het staat voor een
  uur van je leven. Zo simpel is het.

  Met onze maten maken
  we een gezonde samenleving doordat we het
  vervangingsbelang wat de euro in stand houdt
  buitensluiten. Merk je niet dat dingen stuk moeten
  gaan of verboden moeten worden opdat je maar
  blijft kopen? De “Nederlandsche Transport over
  water Maatschappij” is er voor behoud van de
  dingen die voor een gezonde samenleving van
  belang zijn en maakt een einde aan de verkwisting.

  De eerste uurdelen uitgave betreft 100 uurdelen
  die per deel te krijgen zijn voor 50 euro. Ik heb dat
  zo bedacht om een praam te kunnen kopen die
  perfect geschikt is om mee van start te gaan.
  Die staat nu te koop voor 4250 en de eigenaar
  vind het een prachtig idee.

  De praam is een historisch bedrijfsvaartuig en we
  zetten transport tussen Wormer en Uithoorn op om
  te beginnen.

  Met het uurdeel hebben we waardepapier. Je
  kunt dat vergelijken met een locale munt. Dat heeft
  veel voordelen. De essentie van het uurdeel is dat
  het uitdrukt dat ieders uur even veel waard is.

  Wordt nu maat door een uurdeel te kopen voor
  een briefje van vijftig. Ik weet niet of het lukt om op
  tijd de honderd vijftigjes bij elkaar te krijgen. Als het
  niet lukt dan gaan we verder voor een ander schip.
  De maatschappij hebben we dan al.

  Als je denkt dit is mijn kans om echt iets te doen,
  mijn geld op de bank doet geen goed, neem dan nu
  de helft of alle uurdeel-aandelen. Dan gaan we het
  schip in en direct zorgen voor echt rendement.

  Ga je voor echt rendement? Wordt je aandeelhouder
  van de nieuwe maatschappij? Doe je dat nu niet met
  vijftigjes dan kan dat later met werk of andere dingen
  van waarde. De essentie is dat de nieuwe maatschappij
  draait om het werk wat gedaan moet worden. Werk kost
  tijd, leeftijd. Tijd drukken we uit in uren. Laat je geen uren
  stelen voor euro’s. Beleg in de nieuwe maatschappij.

 • Wij willen dit ook graag maar niet in nederland.. ik hoop een keer een opening te vinden naar iets als dit. Maar hoop ook dat aan deze oorlog gauw een eind komt. En we verder kijken naar toekomst. Met een paar mensen om ons heen hebben hebben we het idee om zorgboerderij op te zetten dan. Voor de achter gebleven kids met de trauma.s. hen leren weer te leven. Zelfstandig worden . Tuinieren en dieren.

  • De Vrije Decentrale Gemeenschap NL

   Goedendag,

   Je lijkt me een tof persoon om lid te maken van mijn beginnende community.

   Mail even naar EOSTEC@PROTONMAIL.COM

   laten we samen bouwen aan deze community en plannen als die van jou een schouder te geven.

   We draaien op discord

 • Lijkt me een goed plan de parallelle samenleving.
  je hebt alleen een behoorlijk grote kritische massa nodig om het te laten slagen.
  Het probleem daarmee is dat als je te groot bent/wordt het waarschijnlijk te veel weerstand op gaat leveren.
  Mijn idee om dat te tackelen is om meerdere eenheden op te richten los van elkaar.
  Kan ook verdeelt over Europa desnoods.
  Met een handel systeem onderling zonder euro’s!
  Elk eenheid kan ongeveer uit 10 gezinnen bestaan met ieder hun eigen vaardigheden zodat het geheel alle benodigde vaardigheden bevat.
  Er is dan ook ruimte voor mensen die er geheel of gedeeltelijk bij werken of mensen die juist volledig werken in de gezamenlijke gemeenschap en zo hun bijdrage leveren.
  En zo met z’n alle off gritt en zelfvoorzienend kunnen leven.

  Ik kan niet wachten.

  • De Vrije Decentrale Gemeenschap NL

   Als je mee wil bouwen aan iets binnen Nederland. En de ruimte wil hebben om zelfs per club of gemeente een kanaal te openen op Discord.. mail dan even EOSTEC@PROTONMAIL.COM

   Met vriendelijke groet,
   De Vrije Decentrale Gemeenschap NL

 • De Vrije Decentrale Gemeenschap NL

  Goedendag,

  Omtrent een digitale parallelle samenleving heb ik een discord server gestart!
  Stuur een mailtje naar “Eostec@protonmail.com”

  Zodat ik weet dat je géén bot bent maar een mens! Stuur een mailtje en ik stuur je de link maar de community/server.

  Met vriendelijke groet,
  De Vrije Decentale Gemeenschap NL

  P.s. Het staat nu nog in de kinderschoenen. Maar laten we dit samen uitbouwen.

 • Dan zullen toch eerst, al die corrupte vrijmetselaars/burgemeesters het veld moeten ruimen!
  Intussen sloopt staatsbosbeheer, ons duingebied, en zijn ze nu de zeer geneeskrachtige duindoornbes aan het slopen! 1 besje is gelijk aan 1 sinaasappel qua vit c. Onze tamme kastanjes en bramenstruiken, zijn ook al genekt hier in Noordwijk.
  Ze zijn nu op ons voedsel uit! De reptielen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *