PARALLELLE SAMENLEVING

Je hoort de term steeds vaker: de PARALLELLE SAMENLEVING of de PARALLELLE MAATSCHAPPIJ. Logisch, de overheid maakt het de burgers steeds moelijker. In het begin vecht je er tegen. Tot dat je merkt dat de weerstand zo groot is, dat je denkt: bekijk het maar met je klerezooi, we regelen het zelf wel. Op dat punt staan steeds meer mensen. Maar dat valt nog niet mee.

Winkels dicht, horeca dicht, mondkapjesplicht, PCR-testplicht, vaccinatieplicht. Het stuit steeds meer mensen tegen de borst. Kunnen we niet zelf zorg regelen voor de mensen die dat nodig hebben? Kunnen we niet zelf les gaan geven aan onze kinderen? En verder: voedselvoorziening? energie? eigen munt? Ja alles kan, maar dat is nog maar zo niet gedaan. Eigenlijk best wel megalomaan. Toch zijn er meerdere partijen al mee bezig.

Ook op Café Weltschmerz was er het gesprek tussen Ad Broere en Pieter Stuurman dat onder andere ging over de parallelle maatschappij. Het gaat erom: de bevolking moet zelf in actie komen. De overheid geeft niet thuis. De overheid is er niet voor de burgers die gewoon hun leven willen leven en zelf wel uitmaken welke risico’s ze willen lopen.

Ook professor Bob de Wit pleit er voor dat wij burgers zelf het heft in handen nemen om de maatschappij die sowieso enorm gaat veranderen, de juiste kant op te sturen. Hij heeft het niet direct op de parallelle samenleving, maar daar begint het natuurlijk wel mee. Eerst klein, naast de mainstream, en daarna als het goed is, steeds meer terrein winnend de overhand gaat krijgen.

Ook op de site van thegreenpassion.com lezen we letterlijk over de parallelle samenleving:

GA NIET IN GEVECHT MET HET SYSTEEM, MAAR STEUN ELKAAR
Wij kiezen ervoor om niet in gevecht te gaan met het systeem maar zetten een parallel systeem op waarin mensen elkaar steunen en zetten in op lokale bedrijvigheid. Door binnen de maatschappij een parallelle samenleving te creëren krijgen we weer grip op ons leven. 
WE MOETEN HET ZELF GAAN DOEN
∼ Dries van der Wijk & Goitse van Wijk

En daar sluit Corona Nuchterheid zich volledig bij aan. Waar mogelijk gaan we initiatieven daarin steunen, alles naar onze mogelijkheden. We zullen hierover ook steeds meer gaan berichten. U gaat hier zeker meer van horen.

We roepen mensen ook op zich hierin te verdiepen en te kijken wat je hier zelf in kan bijdragen.
Ideeën zijn altijd welkom.

6 reacties

 • Jean-Marie van isacker

  This is the way to go. Ik geloof er ook heilig in. We moeten in 12 maanden dit mogelijk maken. Meer tijd hebben we niet. De ‘establishment’ willen maar één ding: het net vernauwen zodat de kleinste garnalen niet kunnen ontsnappen.

 • Helemaal mee eens. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die weten hoe je met narcisten om moet gaan: geen reacties geven of heel onbegrijpelijke dingen zeggen waar ze geen touw aan vast kunnen knopen. Het is even oefenen, maar je gaat wonderen meemaken. Narcisten, en de overheid is N. of erger, hebben geen ziel, hun ego moet continu gevoed worden door de misère van hun naasten. Geef jij dat niet meer, dan gaan ze op zoek naar een ander slachtoffer, totdat die ook leert zijn/haar eigenwaarde te tonen enz.
  Dit is gaande sinds het begin van het bestaan van de mens, no shame on us.
  De parallelle samenleving negeert de mentaal krankzinnige bazen. Dat verlamt de reptielen op het Bi-hof.
  Die zijn overigens aan het omvallen, en vele kopstukken zijn al opgepakt en hebben hun bloeddrinkende maten verlinkt.
  We doen het samen. We waren zo geprogrammeeerd dat we zijn gaan geloven dat we niets waard zijn, juist omdat de deepstate bang is voor onze kracht. Dat hebben we door en samen met de Alliance en vele vele harde werkers gaan we – naar wordt gezegd – begin maart/begin van de lente een mega groot feest vieren.
  Het off the grid leven is een van de voorbeelden van het niet meer aannemen van de nonsens van de overgekheid.

 • Off the grid in NL zou ik nooit aan beginnen. Ik adviseer mensen om te zoeken naar relatief vrijer land, zolang men nog kan reizen. natuurlijk ik emigratie niet een onnodig reizen, dus op dit moment kan dat nog. We hebben in NL niet echt off the grid websites/groepen dacht ik? In de USA is het redelijk populair, en in andere landen leven mensen al een hele leven off the grid en zijn vaak happier en leven puurder dan de ‘stadsmensen’.

  Daarnaast, je kan alleen of met een partner wel off the grid gaan wonen, je moet ook voor jezelf kunnen zorgen natuurlijk en weten hoe je dus aan eten en drinken kan komen, eventueel zelf je electriciteit opwekken etc. Beter is om in een groep te zijn, samen sta je sterk, maar een groep brengt ook mogelijke problemen met zich mee als je geen regels met elkaar vooraf hebt afgesproken waar eenieder zich aan dient te houden.

  • Ben het helemaal met je eens. Mijn man en ik zijn 10 jaar geleden al naar een onbekend deel van Spanje verhuist. Momenteel overwegen we om uit te breiden naar een grotere groep, omdat ook wij hier, tamelijk alleen staan in onze overtuigingen en ons willen voorbereiden op nog meer uitsluiting van voorzieningen.

 • Rene van der Goes

  Hoi Kees,
  Ik begreep na een gesprek met Sylvia uit Vlissingen dat jij de man bent van corona nuchterheid.
  Kwartjes vallen soms later. .🙈
  Ik heb me bijna ingeschreven op je site wakkerdaten, maar met n foto opsturen kom ik er niet op mijn pc.
  Kan dat op n andere manier?

  Groet van René van der Goes
  uit Kamperland
  Ik zit ook in de Ruimte appclub

 • Ronald Blijlevens

  Ik zou graag deelnemen aan de Parallelle samenleving. heel graag zelfs, want ik ben dit allemaal hartstikke beu. Ik ben een tegenstander van de Coronamaatregelen vanaf het begin. Ik ben lid van Viruswaarheid, Forum voor Democratie, Lijst30 en Ongehoord Nederland. Mijn feesboek is vergeven van allerlei protestberichten TEGEN deze maatregelen. Maar ik heb niet echt een vak geleerd en heb een autisme diagnose. Ik werk in WSW verband en mijn loon wordt aangevuld met een Wajong uitkering.

  Ik ben dus afhankelijk van het systeem zeg maar, voor mijn voortbestaan. Hoe kan iemand als ik aan het systeem ontsnappen zonder hulp en begeleiding. Daarom vraag ik deze hulp en begeleiding ook om deel te kunnen nemen aan de Parallelle samenleving. Ik weet niet of ik hier mijn gegevens mag geven. Ik doe dit toch. ronald.blijlevens@gmail.com. In mail contact kan ik dan mijn mobiele nummer geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *