DIENSTNUMMERS RAPPORTEREN

Rapporteer dienstnummers en staandehoudingen op dndb.demonstratiepas.nl

Het kabinet is demissionair, maar dat weerhoudt de regering er niet van om per vandaag een avondklok in te stellen. Dat denken ze te kunnen doen op basis van een ministeriële regeling zoals er zo velen zijn in de welbekende dictatoriale spoedwet. Volgens Hoogleraar Jan Brouwer kan er helemaal geen avondklok ingesteld worden als er geen noodtoestand is uitgeroepen. En dat is tot nu niet gebeurt en dat zou dus feitelijk betekenen dat er geen boetes kunnen worden uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok.

Interview met Jan Brouwer over avondklok en grondwet

Hoe dan ook, er is een avondklok en we hebben gisteren gezien dat er korpsen zijn, in ieder geval in heet Oosten van het land, die er zin in hebben om de avondklok te handhaven.

Wat kunnen we daar tegen doen? Sommigen kunnen een werkgeversverklaring gebruiken, of een door de overheid bedachte Eigen Verklaring. Je kun de hond meenemen of die van de buren lenen. Je kunt met een hele groep gaan en zeggen succes met je handhaving. Er zijn nog heel veel creatieve oplossing, zo zien we op diverse social media.

Maar wat we ook kunnen doen is hetzelfde als de politie bij haar burgers doet: intimideren en alles vastleggen.

Daarom, zo hebben we vernomen, bestaat er een landelijke database waar je heel gemakkelijk met je mobiele telefoon een rapportage kunt doen van een staandehouding of boete door de handhaving. Bijvoorbeeld bij een staandehouding na 21.00 uur ‘s avonds. Een agent of boa is verplicht zich te legitimeren aan de burger. Voordat hij of zij naar je legitimatie mag vragen moet hij zich eerst voorstellen met naam en dienstnummer. We vernemen dat agenten dat niet zo nauw nemen. Die belangrijke eerste stap slaan ze vaak over. Vraag je er zelf naar, dus dat de agent eerst zelf met zijn ID moet komen, vragen ze waarom je zo’n houding aanneemt. Wees er op voorbereid maar laat je niet intimideren.

Bij een staandehouding, pak je telefoon, before anything else, ga naar dndb.demonstratiepas.nl en noteer dienstnummer en als het even kan de naam van de handhaver. Datum en tijdstip van dat moment worden vanzelf ingevuld, ook de coördinaten van je locatie op dat moment, als je je apparaat daarvoor toestemming geeft. Je kunt ook aangeven waar het om gaat, boete of waarschuwing, en overige bijzonderheden. Je kunt eventueel ook een foto maken en uploaden.

De gegevens worden veilig bewaard en kunnen worden gebruikt als track record van individuele agenten. Dit wordt beheerd door een groep wakkere burgers.

Het handigste is om een icoontje op je mobiel te maken, zodat je het invulmenu snel bij de hand hebt. Het maken van zo’n icoontje gaat op ieder merk apparaat weer anders. Voor uitleg ga naar deze website.

5 reacties

  • Tara Kleijwegt - Nowacki

    Top artikel Kees! Bedankt!

  • Jullie zijn mijn helden,dank je wel.

  • Heel goed dank jullie. Of het allemaal helpt weet ik niet nav mijn privé verhaal vanaf 2001 – 2012. Alle geledingen, van huisarts, psychiaters, politie, bedrijfsleven, advocaten/ orde van advocaten, gerechtshof, rechters en koningin heb ik doorlopen(verhaal Yuri Romanov), Dit alles ivm een verborgen narcist, waarmee ik 34 jaar getrouwd was. Moest 12 J vechten, heel alleen! Kostte bijna mijn leven. Heb dit kunnen omdraaien en me in oa medicijnen/vaccins, totale mensbeeld, opruimen van oude emoties, accupuntuur en intoleranties op te sporen en het ontstoren van vaccins. Ik heb kortom deze “emotionele en daardoor ook fysieke oorlogsvoering doorgeleerd. Ik wil jullie waarschuwen dat je je energie niet verliest, dat is mij wel gebeurd, wat natuurlijk geresulteerd heeft In datgene wat ik studeerde. Ik ben 69 jaar nu, was tot deze jaarwisseling zo actief. Kreeg een Tia om me bewust te worden van alles wat me nu weer ontnomen wordt. Dit betreft vooral mijn vrijheid, ik wordt van al deze toestanden zo misselijk(letterlijk en figuurlijk) Vluchten was voor mij nooit een optie. Ik vraag me af of ik dat nu wel moet doen. Ik weet een land dat al deze stappen heeft doorgemaakt, waar geen mondkapjes meer zijn, waar de politie de mensen vrij laat zijn. Waar men opbouwt en lang onderdrukt is geweest, waar men mag demonstreren, waar niet over vaccins wordt gesproken. Waar men alle contacten in families en vrienden weer kan onderhouden. Qua financiële status heb ik me toen vrijgevochten, die ik nu heel goed kan gebruiken. Helaas moet ik daar ver voor weg en een hoge tol voor betalen met het oog op familie etc . Heel veel respect voor jullie allen!! Bedankt dat ik mijn verhaal kwijt kon, mogelijk helpt dit eenander.

  • f.a. de lange

    fantastisch Joke dat je je verhaald deelt, dank je wel. Het sterkt mij zeker in mijn eigen proces door te zien dat er mensen zijn zoals ik die worstelen en het beste in zichzelf leren (durven) naar boven te halen. En ja dus, Jashvant, het heeft dus absoluut zin. Welke ‘oorlog’ je ook te vechten hebt, het heeft zin omdat jij het waard bent omdat je het voor jezelf wilt en daarvoor kiest, Helaas is dit een afschuwelijk (leerzaam) traject en geeft absolute vrijheid als je er doorheen bent (wat natuurlijk weer nieuwe ‘mogelijkheden’ geeft, want zoals mijn grootmoeder eens zei; “als je klaar bent dan kun je gaan” ) En dat is wellicht het ‘land’ wat Joke bedoelt, anders was ik (ook) allang vertrokken 😉
    Bedankt corona-nuchterheid dat jullie zulke fijne ondersteunende berichten plaatsen, top!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *