EXIT

De vragen worden wel eens gesteld. Hoe komen we hieruit? Welke oplossingen zijn er?

Exit strategie├źn worden nog nauwelijks besproken. Gezien de woorden van premier Rutte lijkt het er op dat men de beperkende maatregelen, al dan niet voorlopig, zo veel mogelijk wil aanhouden.

Welke exit strategie of oplossing iemand kan bedenken hangt af van zijn of haar opvattingen en positie. En niet te vergeten zijn of haar belangen.

Of we de corona-maatregelen nu gewoon nodig achten of buitenproportioneel vinden, nagenoeg de gehele bevolking zou af willen van de beperkende maatregelen. Want wie zou er nou voorstander zijn van het afpakken van vrijheden als dat geen beschermende functie zou hebben. Dus dit is wel een startpunt van de discussie over een exit strategie.

Bij de tweede stap bots je al meteen op het verschil in opvattingen over het werkelijke gevaar van het corona-virus en over de proportionaliteit van de maatregelen.

Als je dus een exit strategie wilt formuleren moet je het hier wel eerst over eens worden. Dat is een lastige. Daarop vooruitlopend kunnen aanhangers van beide opvattingen wel alvast hun exit strategie bedenken en kijken of men elkaar op bepaalde punten kan vinden.