WAKKER OOSTENRIJK

“Als de overheid er niet was, dan zouden we van het corona virus helemaal niks meer merken. Dat zeggen wetenschappers, artsen en expert. Ze uiten daarmee heel duidelijk kritiek op het huidige beleid van de regering.”

Zo begint een reportage op de Oostenrijkse TV zender Servus TV. Onder ander Dr. Bhakdi komt aan het woord. Uitleg over de PCR-test, de mondkapjes en vaccinaties, alles komt aan bod, in de versie zoals de meeste lezers van deze site het wel kennen. Een bericht zoals je niet vaak tegenkomt in de mainstream media. Maar wat is de status van deze zender? Deze video circuleert nu op Facebook en is voorzien van Nederlandse ondertiteling. In dat bericht wordt gesuggereerd dat het een doorbraak is en dat ze in Oostenrijk beginnen wakker te worden en dat het kaartenhuis in elkaar zal vallen. Is dat ook zo?

De zender is geen eigendom van de staat maar in particuliere handen: Red Bull Gmbh is de eigenaar. Het is een kleine zender, met gemiddeld 3% marktaandeel. Wanneer we de zender onder de loep nemen zien we dat er de afgelopen maanden al veel vaker ‘wakkere’ reportages en artikelen zijn verschenen. Ook Dr. Bhakdi is al vaker in reportages verschenen. De zender is dus niet bepaald mainstream. Maar hoopgevend zijn dit soort berichten natuurlijk zeker. Vorige week was er wel een wakkere reportage in een uitzending in de mainstream media, namelijk op het grote Duitse ARD.

Deze van Nederlandse ondertiteling voorziene video zou een mooie ontwaker kunnen zijn in Nederland, omdat hier de zender onverdacht is, nog niet geframed. Bovendien is het een heel duidelijk verhaal met een goede onderbouwing. Deel het daarom met zoveel mogelijk mensen, dan valt het kaartenhuis wellicht toch wat sneller in elkaar.

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *