VOLKSKRANT WEIGERT ADVERTENTIE EN NEGEERT DAARMEE OPROEP VAN EN AAN DE KONING

Onderstaande advertentie zou deze week in de Volkskrant zijn geplaatst maar is uiteindelijk geweigerd. In eerste instantie was het de bedoeling dat de advertentie donderdag geplaatst zou worden. Dat is door dralen van de krant niet gebeurd. Uiteindelijk is toegezegd dat de advertentie geplaatst ging worden in de zaterdageditie, vandaag 20 juni 2020 dus.

Echter, op laatste moment heeft iemand van de redactie besloten om de advertentie toch niet te plaatsen. Als reden geeft men op dat de vredesdemonstratie van zondag 21 juni niet doorgaat. De redenering zou zijn dat je geen oproep mag doen om naar een verboden demonstratie te komen.

Er wordt in de hele advertentie helemaal niet gesproken over een demonstratie, nou ja zeg, leest u de advertentie zelf maar en oordeelt u zelf wat u er van vindt.

Klik hier voor de pdf.

6 reacties

 • Onderzoekers weten dat bepaalde functies zeer aantrekkelijk zijn voor mensen met psychopathische trekken. Dit klinkt misschien negatief, maar het woord psychopathie hoeft men niet oneigenlijk (dus als scheldwoord) te gebruiken. Chirurgen bezitten bijvoorbeeld vaak psychopathische eigenschappen die hen helpen koudbloedig beslissingen te nemen en hun werk uit te oefenen zonder door emoties te worden overmeesterd. In die zin zijn zulke eigenschappen dan juist gewenst en nuttig. Het is niet handig om flauw te vallen bij de aanblik van een druppel bloed.

  Posities die gepaard gaan met de mogelijkheid om macht uit te oefenen op anderen zijn voor heel wat mensen aantrekkelijk. Wie gaat namelijk de politiek in en waarom?

  Volg de weg van het geld, wetende dat geld gelijkstaat aan macht. Meld je allemaal ziek en reageer nergens meer op. Sluit massaal geen 5G-abonnement af. Gebruik geen “smart”-apparatuur. Koop geen kranten. Enz. Dan zal er gauw van alles veranderen.

  Regeringen serieus behandelen en jezelf openbaar tonen, is alleen maar een manier voor de eigenlijke machthebbers om hun overtuigingen bevestigd te zien. Je geeft psychopaten alleen maar nog meer voeding door hen als volwaardig mens te willen behandelen. Aan de buitenkant lijken ze heel erg menselijk en dat beseffen ze heel goed. Ze kunnen ook heel goed emoties imiteren hoewel ze in werkelijkheid gewetenloze overlevingsmachines zijn die met gemak een land platbombarderen. Je bent gewoon een verlengstuk van hun aspiraties. Het advies van deskundigen op dit vlak luidt: ga nooit in gesprek met psychopaten, maar lach vriendelijk en probeer zo snel mogelijk weg te komen.

  Ga massaal dus NIET demonstreren.

  • Soms is het misschien toch wel handig om krantenberichten serieus te nemen, maar dan wel pas 30 jaar na dato:

   Artikel uit 1989 (Agrarisch Dagblad): ‘Vaccin tegen corona veroorzaakt nieuwe ziekten’

   “Het vaccineren van kippen tegen het coronavirus brengt een potentieel gevaar met zich mee. Het vaccin bestrijdt de op dat moment optredende ziekte wel, maar het is waarschijnlijk ook de oorzaak van een nieuw virus, dat binnen twee tot drie jaar de kop opsteekt. Het vaccin wordt namelijk gemaakt van levend virus dat in staat blijkt om zijn genetisch materiaal te veranderen en genetisch materiaal van buiten op te nemen. Het kan zo een geheel nieuw virus vormen, met nieuwe ziektebeelden. Deze opmerkelijke en verontrustende conclusie trekken wetenschappers bij de afdeling diergeneeskunde van de Rijksuniversiteit in Utrecht uit onderzoek dat daar de afgelopen jaren is gedaan.”

 • wessel de ruijter

  en weer valt de volkskrant tegen

 • Je schrijft: “Er wordt in de hele advertentie helemaal niet gesproken over een demonstratie, nou ja zeg, leest u de advertentie zelf maar en oordeelt u zelf wat u er van vindt.”

  De advertentie begint met: “Majesteit, komt u op 21 juni naar het Malieveld, om samen met ons, overeenkomstig uw eigen verzoek van 4 mei om niet normaal te maken wat niet normaal is [-]”

  De Majesteit wordt opgeroepen naar het Malieveld te komen om samen met de ondertekenaar ‘wat niet normaal is niet normaal te maken etc.’

  Iemand oproepen in een openbaar medium om naar het Malieveld te komen om iets duidelijk te maken is niets meer of minder dan een oproep tot demonstratie. Demonstreren betekent tonen, laten zien. Dat doe je niet alleen, niet onzichtbaar.

  Het verwijt aan de Volkskrant lijkt me dus onterecht, het is wel degelijk een oproep tot een demonstratie die niet doorging. Beetje kinderachtig om daar huillie huillie over te doen. Overigens is de Volkskrant gerechtigd welke advertentie dan ook te weigeren, ook zonder uitleg.
  En vandaag 10 juli staat er een advertentie van corona-nuchterheid pront op pagina 14 van de Volkskrant. Hoezo discriminatie?

  Corona-nuchterheid heeft toch ook het recht advertentie te weigeren? Of plaatst die alle advertenties, ongeacht de inhoud?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *