TWEEDE KAMER NEEMT WETSVOORSTEL VERBOD ANTI-DEMOCRATISCHE ORGANISATIE AAN

Heel sneaky is er van de week door de Tweede Kamer een wet aangenomen, die het voor het Openbaar Ministerie makkelijker maakt om groeperingen die een gevaar zijn voor de samenleving of democratie sneller te kunnen verbieden en de bestuurders van zo’n organisatie aan te pakken. Nu is dat een langdurige procedure, met de nieuwe wet gaat het veel sneller. Men richt zich daarbij op extremistische of radicale organisaties.

Het is wellicht niet direct bedoeld voor groeperingen als Viruswaarheid of de Blue Tiger Studio, maar dit net nieuwe wetsvoorstel zou er maar zo tegen gebruikt kunnen worden. Deze namen waren al wel genoemd door het NCTV in de context van potentieel gevaar voor de samenleving. Van de huidige regering weten we dat ze wel vaker wetgeving gebruiken, of beter gezegd misbruiken voor iets waar het niet voor bedoeld is. Of gebruiken op een manier waar het niet voor bedoeld is. Bijvoorbeeld de noodverordening, die ze landelijk en langdurig hebben opgelegd, terwijl het alleen maar bedoeld is voor lokale en kortdurende situaties.

BEKIJK HET ARTIKEL VAN DE RIJKSOVERHEID

Het past in ieder geval in het huidige beleid van de overheid, waarbij men bezig is het net te sluiten rond groeperingen en burgers die kritiek hebben op het corona beleid. Het heeft ook alle kenmerken in zich van een fascistische of dictatoriale staat. Natuurlijk moet de overheid waken over de veiligheid van de burgers en over de veiligheid van politici en het politiek bestel. Maar dan uitsluitend tegen echte gevaarlijke terroristen of zware criminelen. In andere landen heb de de IRA of de ETA, en vroeger RARA, dat soort clubs. En natuurlijk de Maffia. Of bepaalde motorclubs. Ja dat is een goede zaak dat de overheid zich daar tegen wapent.

Maar dat is wat anders dan nu in een tijdperk dat de overheid zelf eigenlijk de grootste anti-democratische organisatie is die we in Nederland ooit hebben meegemaakt. Dat gegeven maakt vanzelf dat burgers en groeperingen in het verweer komen en zich dus tegen de overheid keren. Nogmaals, de wet is er misschien niet direct voor bedoeld, maar ze kunnen het maar zo gebruiken tegen groeperingen die tegen het coronabeleid zijn en actie willen ondernemen. Dat zijn over het algemeen gewoon brave burgers, en die zouden dus maar zo kunnen worden opgepakt. Heel eng.

Aan de andere kant, als deze wet eenmaal van kracht is, en de rechtspraak doet zijn werk goed, dan zouden ze dus de overheid zelf kunnen veroordelen en alle politici, dus ministers en parlementsleden die voor de spoedwet hebben gestemd, kunnen veroordelen en een bestuursverbod opleggen. Maar waarschijnlijk hebben ze bij het OM en het rechtersgilde het lef niet voor. Dat geldt ook voor de NCTV, oftewel de Nationaal Co√∂rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, die is ingesteld ‘om Nederland te beschermen tegen bedreigingen die de maatschappij kunnen ontwrichten’. Dan mag deze NCTV de bevolking wel te hulp schieten en de gehele Haagse politiek opdoeken. Maar dat zullen ze wel niet durven. Sterker nog, ze hebben niet eens door dat ze zelf onderdeel zijn van het probleem.

Om positief af te sluiten, in Duitsland zijn veel rechters wakker aan het worden. Een aantal lockdown maatregelen zijn aangevochten en door rechters teruggedraaid. Ook zijn er steeds meer wakkere geluiden in de Duitse mainstream media. Laten we hopen dat dit overslaat naar Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *