SCHANDALIG: HORECA GEOFFERD

Het kortgeding dat door 68 horecaondernemers is aangespannen tegen het besluit om de horeca een maand dicht te houden, is vandaag door de voorzieningen afgewezen. Dat betekent dat de horeca zijn deuren dicht moeten houden.

Dat is een groot schandaal. Zogenaamd gaat het om het voorkomen van besmettingen, om het beschermen van de volksgezondheid. Maar slechts 2,9% van alle besmettingen vindt plaats in de horeca, terwijl besmettingen op zich helemaal niet zo’n probleem zijn. Besmettingen horen bij het leven, dat gaat al miljoenen jaren zo. Maar de overheid en de rechter vinden het gerechtvaardigd dat daarvoor een hele sector op slot moet.

30.000 bedrijven zullen daardoor gedwongen worden te stoppen. Meer dan 100.000 mensen raken hierdoor hun baan kwijt. 100.000 mensen komen op straat te staan. Kunnen dadelijk hun huur of hypotheek niet meer betalen.

Maar als nu al die bedrijven besluiten toch gewoon open te blijven, dan blijven ze gewoon open. Velen hebben toch niks meer te verliezen. Als ze dat allemaal tegelijk doen, komt de handhaving capaciteit te kort. Succes met handhaven! Als de overheid schijt heeft aan haar burgers en bedrijven, dan kan het ook andersom.

Er wordt wel gezegd dat dit besluit van de overheid niet rationeel is. Maar het is juist heel erg rationeel. De bedoeling is namelijk om samenscholing te voorkomen. De overheid wil ons iedere mogelijkheid om ons te verenigen afnemen. Want dat kan een gevaar zijn voor hun machtspositie. Daarom mag je thuis ook niet meer dan 3 bezoekers ontvangen. Zoals filosoof en voormalig denker des vaderlands op 29 juni bij Café Weltschmerz al zei, ‘dit soort maatregelen zijn heel kenmerkend voor een fascistische staat’. Wie dat niet wil zien slaapt lekker verder, maar daarmee doe je dus wel je landgenoten ernstig te kort.

Een reactie

  • Partijdige rechters, een grote verantwoording hebben zij straks af te leggen!!
    Om in horeca taal te spreken: het is vechten tegen de bierkaai!!
    Ik wens alle horeca ondernemers en personeel veel steun en wijsheid toe in de keuzes die ze gaan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *