POLITIE PAKT MILITAIREN OP

De eerste demonstratie van het jaar en het loopt meteen uit de hand. Niet door de demonstranten maar door optreden van de politie en instructies van de autoriteiten. Dieptepunt is het oppakken van enkele ex-militairen die er waren om te de-escaleren.

De demonstratie werd verboden omdat de ME-ers in staking gingen. Toch waren er veel ME-ers aanwezig, naast gewone agenten, BOA’s en speciale arrestatie teams en natuurlijk de romeo’s. Allemaal helemaal niet nodig, meer malen is gebleken dat bij afwezigheid of minimale aanwezigheid van politie het op demonstraties prima verloopt, zonder enige vorm van geweld.

Maar vandaag in Amsterdam vonden de autoriteiten het nodig om hard op te treden. Ondanks het verbod kwamen er toch tienduizenden mensen, niet demonstreren maar gewoon koffie drinken. Het is ook door toedoen van burgemeester dat mensen gebruik maken van hun demonstratierecht. Zij zijn in juni 2020 op TV dat je altijd recht hebt om te demonstreren en dat je dat niet eens hoeft aan te vragen. Dat zij ze naar aanleiding van de uit de hand gelopen BLF demo op de Dam op 1 juni van dat jaar, waar ze als ambtsdrager zelf met een button op haar revers meeliep. Ja en dat demonstratierecht kan natuurlijk niet alleen gelden voor de thema’s die de burgemeester zelf het meest aanspreekt.

We moeten begrijpen dat demonstraties voor de autoriteiten per se negatieve energie of een bedreiging zijn, maar ook een gelegenheid om de oppositie in een nog kwader daglicht te zetten. De mensen die naar de demo’s komen zien met eigen ogen hoe kwalijk en vuil het politie optreden is, maar dat zien de argeloze krantlezers en TV kijkers niet. Die krijgen een geframed beeld van al dat ‘rellende tuig’ die tegen de vaccins zijn en in complot theoriĆ«n geloven. Terwijl het echte tuig in politie uniformen rondloopt.

Om daar een beeld van de geven hoe dat in zijn werk is gegaan:

Dieptepunt zoals gezegd is het oppakken van enkele ex-militairen, die daar in de frontlinie rondliepen om de situatie te controleren en te de-escaleren. Hoe dat in zijn werk ging zien en we horen we in de volgende video’s:

Video 3 toont overduidelijk dat het politie eenheden zijn die begonnen met geweld. Dit is tegen alle regels in.

Dat oppakken van kopstukken, in dit geval van de woordvoerder van de groep ex-militairen, en onlangs van o.a. Huig Plug, past in de fase waar in we nu zitten. De 5e van 6 fasen naar een dictatoriale maatschappij. Dit is ook om te ontmoedigen, te demoraliseren en natuurlijk het regelrecht uitschakelen van de oppositie.

Toch zullen de mensen dat niet laten gebeuren. De gemene acties van de autoriteiten geven juist voeding aan de opstandbereidheid. Ondanks dat de demonstranten en de gebeurtenissen vandaag in de reguliere media geframed worden, groeit het aantal mensen dat zich van de zorgelijke maatschappelijke situatie bewust na iedere demo. En daar hebben we precies het nut van een demonstratie. Niet om te laten zien aan de regering dat we het niet met de maatregelen eens zijn. Nee, al kom je met een miljoen mensen, de regering moet de WEF agenda implementeren. Nee, het is voor de samenhorigheid, voor de verbinding, voor de energie die je er van krijgt en elkaar geeft. Maar laten we het dan geen demonstratie meer noemen maar een manifestatie.

En uiteindelijk is het ook geen burgerlijke ongehoorzaamheid, waar we de laatste tijd steeds meer overhoren. Nee we doen eigenlijk precies wat de koning op 4 mei 2020 gezegd heeft: we koesteren en verdedigen de vrije en democratische rechtsstaat!

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *