POLITIE NADRUKKELIJK AANWEZIG BIJ VREDIGE DEMONSTRATIE

Met pa naar de demonstratie geweest in Den Haag. Allereerst langs het Binnenhof een stukje het centrum in gereden. Met een aanhangwagen vol met anti-lockdown teksten werden we direct aangehouden. We stonden op een prominente plek. Onze rijbewijzen werden in beslag genomen en agenten maakten foto’s van onze rijbewijzen en van de teksten op de auto. Het mooie van dat half uur dat het duurde voor we weer verder mochten, was dat het een hele prominente plek was om te staan, er kwam veel volk langs en de kar trok aardig wat bekijks. Als je er zou willen staan had je een bekeuring gekregen.

Na een half uur waren ze er achter dat we niks fouts deden en mochten weer door maar we mochten niks uitdelen want dan zouden we aan het demonstreren zijn en dat mag alleen op de daarvoor aangewezen plaatsen. Op die aangewezen plaatsen waren podia waar mensen ervaringen en inzichten deelden met het publiek. Er waren lijnen getrokken waar binnen 30 mensen zich mochten begeven. Daarbuiten waren er veel meer. Die mochten niet stilstaan want dan waren ze deelnemers van de demonstratie dus zij moesten in beweging blijven. Wel allemaal op anderhalve meter want stel je voor.

Veel aardige mensen gesproken. Bekenden ook. In ieder geval veel gelijkgezinde mensen, vrijheidsstrijders. Alleen maar brave burgers gezien, vredelievende mensen, niks geen opstootjes of provocatie. Naar schatting een paar honderd betogers. Veel en veel te weinig natuurlijk om effect te kunnen sorteren, maar goed dat in ieder geval deze mensen de moeite hebben genomen om voor de vrijheid op te komen.

De politie was in zeer grote getale aanwezig en mat zichzelf een hoofdrol aan door te gaan bepalen waar mensen zich wel of niet mogen begeven. En dat krachtens de noodverordening, die illegaal is maar daar trekt geen agent zich wat van aan. Het vervelende was dat de politie ons op 3 plekken belette om bij onze auto te komen die net binnen de rand van het centrum stond. Want demonstranten mochten het centrum niet meer in, en als je de uiterlijke kenmerken van een demonstrant hebt laten ze je niet door. Ook al zeg je dat je auto 30 meter verderop staat en naar huis wil, je mag gewoon niet verder. Bij de volgende toegangsweg 200 meter verder op precies het zelfde. Uiteindelijk na lang discussiëren en lullen als Brugman mocht een van ons onder toezicht de auto gaan halen. Dienstbaar en zichtbaar noemen ze dat.

De politiestaat is een feit.

3 reacties

 • Maarten van den Berg

  Beste Cees en zoon van Cees,

  met plezier kijk ik terug op onze korte ontmoeting bij de Kiosk van CS tijdens een snackje tussendoor de demonstratie op de Koekamp vandaag 30 mei. Jullie vertelden me wat jullie net hadden meegemaakt met al die agenten die zo gedienstig hun opdrachten uitvoerden. In bovenstaande blog doen jullie er helder verslag van.
  We zitten inmiddels in een bijzonder slecht toneelstuk, zeiden we tegen elkaar, met als enige lichtpunt dat wij onze eigen rol blijven spelen, met verve, onversaagd, positief.
  Jullie rijden met de aanhanger, ik loop met mijn T-shirt feel free to come closer en zo gaan we voort. Fijn dat jullie er zijn. Het raakt me dat jullie je zo inzetten voor ons aller vrijheid. Bedankt!

 • Zie ze daar eens gezellig met elkaar staan overleggen op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar.
  Toen ik de agent rechts op de foto naar zijn dienstnummer vroeg weigerde hij dat te noemen ofschoon hij dat verplicht is. In plaats daarvan werd ik hardhandig op 1,5 m afstand van hem geduwd.

 • Gelukkig worden mensen langzamerhand wakker. Wat bijzonder toch dat angst mensen die dat betreft, kan verlammen en slapend houdt. Ook zo vreselijk erg dat mensen denken hun oplossingen te kunnen vinden in alleen wetenschappelijke benadering en zich laten bedienen van eenzijdige visie en belangen. Gaat het lukken dat we vrijheid behouden, gaat het lukken dat we inzien dat mensen niet alles kunnen zolang ze ego belangen hebben? We zullen moeten gaan erkennen dat te midden van allerlei verstandelijke en wetenschappelijke aannamen en veronderstellingen er maar 1 waarheid is. die van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Dat lukt alleen als we ons – al denk je anders – collectief met de zuivere liefde willen verbinden, zonder hokjes geest.
  Misschien is de website www. uitlegvoorjou.nl een inzicht- en hoopgever!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *