PATENTNR. 666 VAN MICROSOFT

Microsoft heeft sinds begin dit jaar patent op een ‘cryptocurrency systeem’ dat gegevens gebruikt die door menselijke activiteit worden verkregen. Dat staat in een officieel document van WIPO, World Intellectual Property Organization. Het patent geldt voor een groot aantal landen wereldwijd. Hier een korte omschrijving van waar het in het patent om gaat:

Samenvatting: Activiteit van het menselijk lichaam die is gekoppeld aan een taak die aan een gebruiker wordt verstrekt, kan worden gebruikt in een  data-mining-proces van een cryptocurrency systeem. Een server kan een taak leveren aan een apparaat van een gebruiker die communicatief is gekoppeld met de server. Communicatief een sensor gekoppeld aan of opgenomen in het apparaat van de gebruiker kan lichaamsactiviteit van de gebruiker waarnemen. Gegevens over lichaamsactiviteit kunnen worden gegenereerd op basis van de waargenomen lichaamsactiviteit van de gebruiker. Het cryptocurrency-systeem dat communicatief is gekoppeld aan het apparaat van de gebruiker, kan verifiëren of het lichaamsactiviteitsgegevens voldoen aan een of meer voorwaarden die zijn gesteld door het cryptocurrency-systeem, en kennen cryptocurrency toe aan de gebruiker wiens lichaam activiteitsgegevens worden geverifieerd.

Is dit wat Klaus Schwab bedoelt met de digitalisering van de mens. Worden we straks allemaal robots? Welke rol speelt het Covid vaccin hierin? Moeten we dit als een vooruitgang zien? Heeft de bevolking hierin ook nog iets te kiezen?

Bezoek de site van WIPO, de World Intellectual Property Organization.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *