MUSEUMPLEIN AMSTERDAM 17 JANUARI 2021

De demonstratie op het museumplein mocht niet doorgaan en daarom waren we er. Een statement dat wij, de bevolking, de baas zijn in dit land en niet de overheid. Als wij ergens met veel mensen willen zijn, dan gaan we dat gewoon doen.

Het weer speelde op een symbolische manier mee. De hele ochtend was het weer nog onheilspellend slecht. Richting Amsterdam werd het gaande weg beter en keken we er echt naar uit. De sfeer en ook bekenden van eerdere demo’s en andere bijeenkomsten is alleen al de moeit waard om daar te zijn. Met een stralend zonnetje en een strak blauwe lucht was het een heerlijk samenzijn op het grasveld voor de diverse musea. Fantastisch om weer zoveel bekenden te ontmoeten. Het weer sloeg om toen de politie meende in actie te moeten komen. Toen het rustiger werd waren ook de blauwe lucht en het zonnetje weer terug.

Maar wat gebeurde er nu precies, waardoor liep het toch weer uit de hand? Ik heb niet alles gezien, maar wat ik wel weet is dat er geen ongeregeldheden waren totdat de politie ingreep. Meerdere keren hoorden we ‘Hier spreekt de politie …’. Wat ze daarna zeiden heb ik steeds niet kunnen horen omdat iedereen er door heen scandeerde. En eerlijk gezegd interesseerde me het ook niet wat ze zeiden, ze zullen wel een waarschuwing afgegeven hebben. Niemand was onder de indruk, en bleef gewoon op het plein staan. Tot zover geen ongeregeldheden. Niks aan de hand. Dat werd anders toen de politie daadwerkelijk de menigte van het plein ging vegen. Met waterkannonen, paarden, honden, schilden en knuppels. We stonden in de voorste linie, bij dreiging gingen we wat naar achteren.

Prachtig om te zien waren de stoere mannen die zich vlak voor het waterkanon durfden te begeven. De stoerste stond zelfs op de voorbumper terwijl het kanon vol aan stond! Het deed denken aan de Chinese student die in 1989 op het plein van de Hemelse Vrede niet week voor een tank. Die onverzettelijkheid. De een noemt het hooligans, de ander heldhaftige vrijheidsstrijders. Maar ze staan er wel en tonen dat ze het geweld van de autoriteit niet vrezen.

En dat is het statement dat de demonstranten vandaag gemaakt hebben, dat we zijn op een plek waar we vinden dat we mogen zijn op basis van onze grondrechten. We horen die vrijheid te hebben. Het recht om te demonstreren, om onze mening te uiten en onze bewegingsvrijheid. We hebben laten zien dat we ons niet laten intimideren, en dat er geweld van hun kant nodig is om ons te verdrijven. Zij schuwen dus geen geweld om ons van onze grondrechten te weerhouden. Wij hebben, op een paar enkelingen na, laten zien dat wij ons niet laten verleiden tot tegengeweld, maar het mooiste is dat ze nadat ze het plein hadden schoongeveegd wij daar weer vrolijk stonden. We lachen ze gewoon vierkant uit. De volgende keer staan we er weer.

De demonstratie zou tot 16.00 uur duren. Dat was ook het tijdstip dat de politie het plein schoongeveegd had. Wat heeft dat schoonvegen dan voor nut gehad? Officieel is het te doen om de volksgezondheid, dat we elkaar niet besmetten. Maar wat doe je de volksgezondheid aan bij het neerknuppelen van mensen??

Het is puur machtsvertoon dat ze de demonstratie verbieden. Met volksgezondheid heeft het niks van doen. Een mooie gewoonte van al die vrijheidsstrijders (je nieuwe vrienden) is dat deze mensen elkaar heel veel knuffelen, gewoon als begroeting. Ten eerste is het heel gezond om te doen, ten tweede laat je zien dat je bij elkaar hoort, een stukje verwantschap en naastenliefde. En ten derde is dat een statement dat er in tegenstelling tot het kille overheidsbeleid bij ons liefde wel een hele belangrijke plaats inneemt. En ten vierde laten we zien dat wij terecht niet bang zijn voor een virus. En niet alleen met vrouwen wordt er geknuffeld, de mannen kunnen er ook wat van. Ik vind dat wel wat hebben, van die stoere kerels die mekaar huggen, helemaal in het openbaar en ook als de autoriteiten meekijken. Zo van dit is hoe we met elkaar omgaan, we doen dit al vanaf het begin van de lockdown, en nog steeds niet ziek!!!

Het zou jammer zijn als het bij alleen deze demonstratie zou blijven. We moeten dit vaker doen. Laten zien dat wij, de bevolking de baas is in dit land. Desnoods iedere week, net zolang als het nodig is. Natuurlijk wordt het in de mainstream media heel anders gebracht, het wordt weer helemaal geframed, en de nadruk gelegd op die enkelingen die tegen het geweld van de politie in durfden te gaan. Maar over de romeo’s, die er nu weer bij waren, zie hieronder de video, daarover hoor je ze niet. Dat maakt zowel de politie als de media tot een stelletje zware criminelen. Maar wij, de bevolking, zijn niet bang. Wij laten ons niet intimideren, wij houden onze rug recht, net zolang totdat we onze vrijheden weer terug hebben.

Hier was het nog heel gezellig
Hier de man die het waterkanon trotseert. Wat een baas!

2 reacties

 • Mooi verslag Kees! Zal het delen..

 • Ik ben al maanden bezig om wetenschappers te laten zien dat ze iets over het hoofd zien, nml. het rouleaux effect.
  Reeds in 17e eeuw door Antoni van Leeuwenhoek geconstateerd dat rode bloedcellen klonteren door magnetische velden, in 21e eeuw door dr. Magda Havas geconstateerd dat ze dat ook doen door elektromagnetische velden zoals van wifi, en je telefoon, enz.
  Gisteren weer naar 5 wetenschappers gemaild n.a.v. een stuk in de Volkskrant over alternatieven voor het vaccin.
  Ik kreeg deze reactie van Frits Rosendaal.
  Goedenavond

  Dank u voor uw mail. Ik denk niet dat magnetisme hier een rol kan spelen, aangezien hemoglobine geen ijzer bevat, maar ijzerionen, en die worden niet aangetrokken door een magneet. Was dat wel zo, dan zouden mensen het zeer sterke magnetische veld van een MRI niet overleven.
  Het geldroleffect ontstaat bij hoge eiwitspiegels in het bloed, zoals bij infecties. Dat leidt ook tot een verhoogde bezinkingstijd van de bloedcellen. Bij Covid-19 zijn er zeker bloed afwijkingen die tot obstructie leiden, maar dit is vooral trombose.

  Met vriendelijke groet

  Frits Rosendaal

  Hier mijn reactie.
  Dag heer Rosendaal.

  Ik heb hierover contact gehad met prof. Han van Krieken van de Radboud universiteit en hij bevestigt mij dat ze op de hoogte zijn van het rouleaux effect en dat je dit kunt zien
  door een magneet bij een druppel bloed te houden. Hij had alleen nog geen relatie gelegd met de corona verschijnselen.
  Misschien is hij niet op de hoogte dat elektromagnetische velden ook dit effect kunnen veroorzaken.
  Op de site van dr. Magda Havas kunt u zelf zien dat het ook optreedt door gebruik van een mobiele telefoon.
  Rode bloedcellen bevatten ijzer en u weet ook dat ijzer magnetisch is.
  Het ijzer is ook noodzakelijk omdat de zuurstofmoleculen zich hier aan binden.
  IJzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door ons lichaam.
  IJzer is verder nodig om in onze cellen energie te produceren en ijzer draagt bij aan een normale werking van het afweersysteem.
  Volgens mij kan die trombose zeker een gevolg zijn van het rouleaux effect. Immers door de verkleving kunnen de rode bloedcellen niet meer individueel door de kleine haarvaten stromen
  wat wel nodig is bij deze kleine haarvaten. Geklonterd zijn ze gewoon te groot waardoor in deze haarvaten de doorstroming stremt. Trombose tot gevolg.
  Het lijkt me zeer waardevol dit te onderzoeken.
  Bovendien is het een kleine moeite en kan het veel ellende besparen.

  Mvg. Fons Snelder.

  Ik ben geen wetenschapper maar slechts iemand die straling voelt en me daarom al 5 jaar in deze materie heb verdiept. Trek uw eigen conclusie.
  Mvg. Fons Snelder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *