MUSEUMPLEIN 24 JANUARI 2021

DE POLITIE TREEDT OP
JA EN WIJ ZITTEN OP DE EERSTE RIJ

De schouwburgen zijn gesloten, maar geen nood, de politie treedt op. Zo lazen we op de matrixborden. Een gratis optreden in de openlucht. De politie eiste de hoofdrol op. De bedoeling van de demonstranten, nee sorry het was geen demonstratie, ik bedoel van de vredelievende ontevreden burgers was om een kopje koffie te gaan drinken op het museumplein. Maar de politie vat dat weer helemaal verkeerd op. Zo zijn ze getraind en geïnstrueerd, die sneue gedienden. Ze zijn opgeleid tot schizofrenen. Uiteindelijk ontaardde het ook in een soort slagveld. De politie kondigde aan dat ze geweld kunnen gebruiken. Dat betekent nog niet dat het legitiem is. Femke geeft overduidelijk dubbelzinnige signalen af. In het nieuws zegt ze vrolijk dat je gewoon mag demonstreren en dat je daar geen toestemming voor hoeft te vragen. Het zijn kennelijk loze woorden. Want zodra je daadwerkelijk gaat demonstreren dan stuurt ze een flink bewapend peloton ME’ers op je af. Maar de demonstranten eisen hun rechten op: het recht op demonstratie en ze willen hun vrijheid terug. Ze gaan niet aan de kant. Althans een flink aantal.

DE POLITIE HEEFT HET GEWELD ZELF VEROORZAAKT

Natuurlijk zijn er wel relschoppers, die wel of niet wakker zijn. Maar dat is een kleine minderheid. Het grootste gedeelte van de demonstranten is vredelievend, dat zie je ook op de teksten op hun spandoeken en T-shirts. Zij staan ongewapend in de frontlinie. Zij gaan bij dreiging zitten. Als je zit ben je geen bedreiging. Een enkeling wordt wel geslagen maar een menigte zittende mensen, daar kunnen ze eigenlijk niks tegen doen, zeker niet als dat ook nog wordt gefilmd. Het gevolg was dat het peloton aan de flanken vooruit trok en de linie ME’ers in het midden mee moesten en dus konden de zittenden blijven zitten. Een overwinning, want dat was de bedoeling: niet wijken voor de autoriteit. Laten zien dat je niet bang bent en opkomen voor je vrijheid en recht op demonstreren. Een stukje onverzettelijkheid, die we hard nodig hebben om hier uit te komen. Hopelijk zien meer mensen dit in en ook dat deze methode succesvol is, en dat er bij de volgende demo’s nog meer mensen blijven zitten.

Uiteindelijk is het vraag wat de politie nu eigenlijk bereikt heeft, aan het eind van de middag? Ze hebben ruzie gemaakt met vredelievende burgers. Ze hebben de boel op zitten jutten. Relschoppers waren er ja, maar die kwamen pas in actie nadat de politie in actie kwam. Wat hebben de autoriteiten uiteindelijk bereikt? Geen idee. Wat wilden ze bereiken? Laten zien dat ze de baas zijn? Mooi niet dus. Volgende week staan de mensen er weer. En de week erop weer. Omdat die mensen nu eenmaal het overheidsbeleid zat zijn. En de demonstranten dan, hebben die bereikt wat ze wilden bereiken? Nog niet. De overheid gaat hiermee niet overstag. Maar het is een lange termijn dingetje, het verzet moet groeien, meer en meer mensen moeten in verzet komen. Maar gaat dat lukken door deze demonstraties? De media framen het hele spektakel en de argeloze door de msm geïnformeerde burger ziet alleen een stelletje tuig dat rel schopt. Maar hopelijk wordt dat geweld de komende keren wat minder en komen de vredelievende gewone burgers meer in beeld die niks doen dan alleen maar er zijn en niet aan de kant gaan. En natuurlijk enkel het feit dat er meer en meer gedemonstreerd wordt, en ook nog eens in zoveel steden tegelijk, vandaag op 24 januari 2021, zet hopelijk wel meer en meer mensen aan het denken dat er toch iets fundamenteel mis is met dat overheidsbeleid van onze regering. En daarom moet er gedemonstreerd blijven worden. Iedere week weer. Net zolang als nodig. Wie durft? Wie waagt zijn rug recht te houden, wie kan zich in de spiegel aankijken en zeggen dat hij of zij alles over heeft om op te staan en te strijden voor de vrijheid, de vrijheid niet alleen voor jezelf maar voor al je landgenoten, vooral voor de kinderen, hun toekomst wordt verknald als we dit allemaal maar laten gebeuren. Er moeten mensen zijn die opstaan. Verandering moet van onderaf komen. De overheid is het probleem, als je zelf het probleem bent ga je dat niet oplossen. Daarom moeten burgers zelf in het geweer komen. Vandaag, 24 januari zien we dat in heel veel steden gebeuren. En dit is pas het begin!!!

Hoe het eruit ziet om in de frontlinie oog in oog te staan met de gewapende politie zie je in de volgende video:
[WAARSCHUWING, DE BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN]

Nadat het peloton voorbij trok, pakten we de thermoskan uit onze rugzak en dronken ons welverdiende kopje koffie, waarvoor we tenslotte kwamen. Daarna ging het optreden verder en konden we genieten van een prachtig schouwspel, een flinke horde galopperende paarden met allemaal playmobiel poppetjes.

11 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *