MARTIN APPELO

Ook in de Telegraaf staan af en toe nuchtere berichten over de corona crisis. Zoals op 25 april 2020 van psycholoog Martin Appelo die met een visie komt die overeenkomt met wat een maand daarvoor al op deze site stond. Deze visie staat in schril contrast met de steevast in zwart kader geplaatste 3 berichten bovenste berichten in de genoemde krant. Daar gaat namelijk constant een angst vanuit, veelal het genoemde aantal corona doden en besmetting. Goed dat de krant ook de mogelijkheid biedt om even verder te kijken.

LINK NAAR HET ARTIKEL

Een jaar of meer in deze situatie; is dat vol te houden? „Nee”, denkt psycholoog Martin Appelo, „dit leidt op termijn tot een crisis van het collectief.”

De horeca blijft dicht, festivals gaan niet door, sportcompetities worden afgelast, de culturele sector ligt stil, contactberoepen staan op non-actief, oude mensen die nog maar kort te leven hebben, wachten in eenzaamheid op de dood omdat hun geliefden op afstand moeten blijven… En de overheid roept dat dit gewenst is omdat er een virus is dat wereldwijd minder doden maakt dan de griep….