HERPLAATSING

Er is besloten tot herplaatsing van de tekst op de homepage. En er is nog geen komma aan veranderd. De reden dat we dat doen is, omdat na de verwijdering de indruk heeft kunnen ontstaan dat de tekst extreem of omstreden is. En dat is die niet, zo vinden ook veel reageerders.

In hoofdlijnen komt de tekst ook in belangrijke mate overeen met het interview met voormalig denker des vaderlands Marli Huijer in de ScienceGuide. En zij is toch bepaald geen omstreden persoonlijkheid.

Toeval of niet, op de dag dat Het Parool onze advertentie en website ontdekte stond er ’s middags een artikel op hun site getiteld ‘Wetenschappers in verzet tegen lockdown: We moeten de paniek bezweren’, waarin ook verwezen werd naar het interview met Marli Huijer, een van mijn bronnen op deze site. Het kan zijn dat Bas Soetenhorst van het Parool het al van plan was maar het is in ieder geval mooi meegenomen.

Dan de Volkskrant. Deze kwaliteitskrant heeft gemeend niet terzake doende privé aangelegenheden te melden die bovendien niet waar zijn. Vrijdag herplaatste de krant oud nieuws van april 2019 met wat nieuwe zinnen er bij. Zij schreven daarbij ook over ‘twee kinderen … ernstig autistisch’. Niks om je voor te schamen maar het hoort niet in de krant en het klopt niet. Wel of niet goed geciteerd doet niet terzake, het is onjuist en dat weten ze want daar zijn ze vorig jaar april al op gewezen. Op geen enkele manier echter is de Volkskrant bereid dit te rectificeren. Als de Volkskrant het niet doet, doen we het zelf, en als het dan toch al in de openbaarheid is gebracht, dan liever ook zoals het feitelijk is: het gaat om één kind met autisme, een briljant kind. Hij deed de technische ondersteuning van de website. Meer hoeft er niet in de openbaarheid.

Een reactie

  • Annelies Kuipers

    Hoe kan ik in contact komen met Kees Faassen? ik wil graag mijn steun aanbieden en samen werken tegen de uitrol van 5G . Laten zien dat we samen sterk zijn. Ondanks al deze maatregelen kunnen we toch een groep vormen. Dus Kees, hoe kan ik me verbinden met jou?
    Groetjes Annelies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *