EEN POLITIEAGENT ALS VRIEND?

Van de week kwam er een politieagent aan de deur bij C.W. Faasse. Hij kwam alleen. Meestal komen ze met zijn tweeën maar deze durfde het wel aan zonder collega. Hij begroette C.W. Faasse op een vriendelijke, normale manier. Hij zei dat een deel van zijn takenpakket bestond uit het in de gaten houden van mensen met extreme standpunten. Wat krijgen we nou dacht C.W. Faasse. De agent vervolgde: U komt toch wel eens in het nieuws als die antivaxxer uit Doetinchem? Ja dat klopt, zei C.W. Faasse. De agent: Het is niet wat u denkt. Ik wil graag weten of ú wel eens bedreigd wordt. Of u zich wel eens onveilig voelt. Mensen met extreme standpunten roepen bij anderen wel eens weerstand op waardoor ze in gevaar kunnen komen.

Nu kun je je afvragen wat een extreem standpunt is. Een kritische houding ten aanzien van vaccinatie is eigenlijk helemaal niet extreem, maar het wijkt wel af van een politiek  correct standpunt. Maar OK, er zijn mensen die er aanstoot aan nemen.

Hoe dan ook, de intenties van de agent leken oprecht. En dan is het eigenlijk een hele goede zaak, dat van overheidswege het veiligheidsapparaat zich bekommert over de veiligheid van haar burgers, ook al nemen die een standpunt in tegen diezelfde overheid.

De agent vertelde verder dat hij de standpunten van C.W. Faasse goed begreep. Het gaat natuurlijk niet alleen om het vaccineren, maar eigenlijk om het hele coronabeleid van de overheid, waar C.W. Faasse tegen strijdt, met of zonder aanhangwagen. De agent gaf aan hier met een hele open mind tegen aan te kijken. Beroepshalve is hij hierin volledig neutraal. En hij is binnen het korps niet de enige. Er is een kentering gaande, zo zei hij, dat merk je aan alles.

Hier heb je mijn telefoonnummer. Mocht je je bedreigd voelen of heb je een andere aanleiding, bijvoorbeeld op een demonstratie, bel me rechtstreeks op dit nummer. Zo besloot de agent zijn bezoek.

Een verrassend bezoek, dat was het. Er is geen enkele reden om aan de oprechtheid van de agent te twijfelen. En dat stemt hoopvol voor het geval de onderdrukking van de overheid gaat toenemen. Misschien zijn er dan toch voldoende politieagenten die uiteindelijk het spelletje niet meer willen meespelen.

Gerelateerd artikel: Artikel in De Gelderlander over agent Mohamed die zorgt dat het niet uit de hand loopt.
(Is niet dezelfde agent)

Een reactie

  • Geweldig, ik hoop dat nog meer politieagenten en ook militairen gaan inzien dat deze maatregelen niets van doen hebben met de volksgezondheid. We hebben politieagenten en militairen nodig die vóór het volk zijn en bereid zijn op te komen voor de vrijheid van het volk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *