DE SLANG ASKLEPIOS

In een advertentie in de Volkskrant staat een oproep aan onze volksvertegenwoordigers met een bijbelse verwijzing. De oproep is met name bedoeld voor de volksvertegenwoordigers van de christelijke partijen.

Hoewel ook de naam van deze site onder de advertentiestaat willen we benadrukken dat deze site niets met religie te maken heeft. Ook de bezwaren die er zijn tegen het vaccinatiebeleid zijn niet religieus gemotiveerd.

De oproep is een treffende vondst van C.W. Faasse, die de link legt tussen de duivelse slang en de esculaap, het slangensymbool van de farmacie. In de griekse mythologie is Asklepios (waar het woord esculaap van afgeleid is) een figuur die doden tot leven kan wekken. In de bijbel echter duikt de slang op als vertegenwoordiger van de duivel, in het verhaal van Adam en Eva.

Voor wie wakker is, is het gemakkelijk de duivel te herkennen in de farmaceutische industrie en het een en ander dat zich daar naar voegt, zoals de WHO, het RIVM en VWS. Zeker met zo’n slangensymbool ligt dat voor de hand.

Dat moeten de christelijke vertegenwoordigers toch wel als eersten zien. Als zij geloven dat God op de 6e dag de mens schiep en zag dat het goed was, hoe kunnen zij dan rechtvaardigen en verklaren dat er geweld en onderdrukking nodig is om de mens genetisch te veranderen? Vinden zij dit niet des duivels?

Vandaar de oproep om zich tegen de ‘tijdelijke’ wet Covid-19 te keren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *