DANKZIJ DE FLYER: COMPLOTDENKERS ZITTEN NU OVERAL

Wat een fantastisch artikel in het Leidsch Dagblad vandaag: Complotdenkers zitten nu overal. Heerlijk. Die journalist ziet de kritische medemens simpelweg als complotdenker. Doe toch eens je huiswerk man. Flyeractie vol coronatwijfel, schrijft meneer Henk Runhaar. Wat nou twijfel, hij weet zelf natuurlijk precies hoe het zit. Hij weet niet eens wie de makers van de flyers zijn maar hij geeft de ‘antivaxxer’ Kees Faasse uit Doetinchem de schuld, terwijl hij er helemaal buiten staat. Als je je er zo makkelijk vanaf maakt, wat ben je dan voor een journalist…

Hoe dan ook, we vinden het heel eervol dat er aandacht aan de flyer wordt besteed in de mainstream media. Typisch dat hij wil laten voorkomen dat er bijna niks deugt aan de flyer, over de de HCQ gaat hij wel erg kort door de bocht, maar dat moet hij nou eenmaal zo schrijven van zijn hoofdredacteur. Ook typisch dat hij dit virus-twijfel-promotie noemt. Hij noemt het twijfel, wij noemen het mensen aan het denken zetten. Twijfel is goed, het is altijd beter dan volle vaart de verkeerde kant op.

Meneer Runhaar kan schrijven wat hij wil, de flyers zijn hartstikke populair, er worden al flyers besteld voor de derde editie, terwijl die nog niet eens af is. En oja, inmiddels worden er op Texel ook flyers verspreid.

2 reacties

  • Thécla van Geelen

    Dit artikel is afkomstig van het Belgische mediabedrijf ‘Mediahuis’ dat de eigenaar is van een hele serie Vlaamse en Nederlandse kranten, waaronder de regionale dagbladen die vroeger werden uitgegeven door Holland Media Combinatie. Het Leidsch Dagblad hoort daarbij, maar bijvoorbeeld ook het Noordhollands Dagblad dat in de omgeving waar ik woon wordt verspreid. In al die kranten staat dus exact hetzelfde bericht.

    Dankzij dit (tendentieuze) artikel ben ik wel op het spoor gekomen van Corona Nuchterheid. Dat feit vond ik wel een lichtpuntje.

  • Hans van der Jagt

    Holland Media, met wellicht Bill Gates als ‘geldschieter’….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *