CANADEES PARLEMENTSLID RANDY HILLIER EERLIJK EN MOEDIG OVER COVID MAATREGELEN

In een ongeveer tien minuten durend filmpje vertelt Canadees politicus Randy Hillier hoe hij tegen de coronamaatregelen en het beleid van de overheid aankijkt. Hij doet dat openhartig, eerlijk en geloofwaardig. Hij stelt zich echt op aan de kant van het volk en tegen het beleid van de door premier Justin Trudeau geleide regering. Randy Hillier was Canadees parlementslid voor de Progressieve Conservatieve partij, tot hij in maart 2019 uit de partij werd gezet. Nog steeds is hij parlementslid maar dan als eenmansfractie. Hij is dus zeg maar de Canadese Wybren van Haga.

Typisch toch dat je in verschillende landen juist de eenmansfracties (of eenvrouwsfracties) zulke duidelijke standpunten tegen het coronabeleid ziet innemen. In mei zagen we dat ook al in Italië waar de moedige Susan Cunial geen blad voor de mond nam. Dat parlementariërs van de gevestigde partijen dit niet doen of durven moet ongetwijfeld wat met partijdiscipline te maken hebben. Zouden zij zulke taal bezigen dan worden ze waarschijnlijk de partij uit gezet, is het niet direct dan wel bij de volgende verkiezingen, waar ze automatisch niet meer op de kieslijst zullen verschijnen. Partijdiscipline is echter geheel in strijd met de grondwet. Parlementsleden moeten zonder last en ruggenspraak hun werk kunnen doen. De praktijk is duidelijk anders en daarmee bewijzen de partijen maar ook de parlementariërs de bevolking een slechte dienst.

Terug naar de moedige Randy Hillier, hier zijn inleiding van het filmpje. Het is belangrijk om het even helemaal te kijken. Zoals gezegd het duurt ongeveer 10 minuten:

Sinds mei van dit jaar heb ik mij sterk uitgesproken tegen de voortzetting van veel van ons beleid met betrekking tot COVID, een standpunt dat niet al mijn kiezers voorstaan.
Mijn ambtseed en toewijding aan mijn kiezers vereisen dat ik doe wat in het beste belang van iedereen is, en niet alleen voor vandaag maar morgen. Hoewel het virus een reële en actuele bedreiging vormt voor een zeer klein deel van onze bevolking, vormen de huidige beperkingen op onze medische, economische en onderwijssystemen en schending van onze burgerlijke vrijheden en grondwet die worden opgelegd als remedie een veel geloofwaardiger bedreiging. en gevaar voor ons allemaal nu en in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *