BEDANKT

De advertentie en de site hebben veel losgemaakt. De site trok heel veel bezoekers en dat terwijl de site nog maar een paar dagen oud was. Er waren ook veel reacties, positieve en ook kritische. Emotioneel ook en dat is logisch. Ook is de media er op een manier mee om gegaan zoals zij dat doen en dat zij zo.

Ondanks dat er een voedingsbodem is om op deze manier een bijdrage te leveren aan het openbare debat, heb ik besloten me hier uit terug te trekken. Het was denk ik ook naïef om te veronderstellen dat je anoniem aan het openbare debat kan meedoen. Maar ik heb een gezin en een bedrijf en die wil ik hier buiten laten.

Ik bedank alle mensen die gereageerd hebben. Iedereen die een fatsoenlijke reactie heeft gegeven (de positieve en de kritische) krijgt van mij nog een reactie terug. Wanneer u de tekst van de homepage wenst te ontvangen, stuurt u mij een berichtje. De site blijft voorlopig wel gewoon in de lucht.

16 reacties

 • Graag verwijderde tekst alsnog
  keep it up!
  vrgr
  paul k.

 • Kevin Vogelaar

  Beste Dhr.

  Ik heb zojuist een filmpje op powned gezien waar u ter sprake kwam, ik zag een heel klein stukje artikel waaronder uw website stond vermeld. Het stukje wat ik las bevestigd 100% mijn gedachte over deze hele corona crisis / bangmakerij..en ben daarom erg benieuwd wat u voor een artikel had.
  kunt u dit mij misschien naar me toe mailen?
  met vriendelijke groet kevin vogelaar

 • Ik zou graag de site/tekst willen lezen.

 • Conny Theunissen

  Het is altijd goed om de andere kant te laten zien.
  Natuurlijk is het vreselijk dat mensen ziek worden en sterven ….en natuurlijk mogen we met z’n allen ons best doen om verspreiding richting de zwakkeren te voorkomen … maar dit is bizar wat er nu gebeurd .
  Ik ben blij met mensen zoals jij / jullie … die cijfers laten zien en begrijpen dat er meer, veel meer gaande is.
  En ik ben fel tegen Vaccinatie Plicht !

  • Willeke Peeters

   Fijn om een tegengeluid te lezen, een geluid dat aansluit bij mijn eigen gedachtengoed. Ik hoop dat dit tegengeluid steeds sterker wordt zodat dit uiteindelijk de eenzijdige medische lobby in Den Haag zal doorbreken!

 • Dankjewel voor jullie website. Zojuist las ik in het ED een artikel over corona in Ecuador (d.d. 4 april). De stad Guayaquil heeft grote problemen. Even Googlen, en je komt op een artikel van 16 september 2019: “Claro Ecuador has begun testing 5G technology in the city of Guayaquil.” … Zelfde verhaal als in Wuhan en Noord-Italië. Waren er als eerste bij met 5G. Waarom nemen zo weinig mensen dit serieus en wordt een mogelijke correlatie niet eens neutraal onderzocht? Ik merk dat veel mensen dit soort geluiden zo snel mogelijk afdoen als onzin. Maar ook hier geldt: we weten er nog te weinig over.

 • Mooi en weloverwogen informatie op deze site! Niet het simplistische van de dagelijkse media zonder enige diepgang en ook niet het schreeuwende van sommige zichzelf alternatieve sites noemende.

  Wellicht is het een idee ook een paragraaf toe te voegen; “Hoe vanaf NU verder”?

  Persoonlijk denk ik dat immuniteitstesten (niet het testen of je het virus wel of niet hebt, maar uitsluitend testen op immuniteit) een belangrijk middel kan zijn, ook als deze testen ‘slechts’ 80% betrouwbaar zijn. Mocht blijken dat circa > 50% immuun is van een representatieve groep dan zouden de maatrelegen meteen opgeheven moeten worden want staan dan niet in verhouding tot de kwaal. Er kunnen al (vele) mensen immuun zijn doordat ze geinfecteerd zijn en niet of slechts een beetje verkouden zijn geweest en wellicht is er ook ‘van nature’ immuniteit bij (vele) mensen.

  Als er veel minder immuniteit is, dan nog zouden mensen die immuun zijn wel gewoon aan het leven en werken kunnen.

  Wachten op een vaccin of medicijn zou nog zomaar 12 maanden kunnen duren en daarvoor zal het draagvlak de komende weken steeds sneller afvlakken.
  Maar te hopen dat De Rede blijft zegevieren en niet de Emotie.

  • Albert Willem Knop

   Wachten op een vaccin gaat inderdaad te lang duren. Dan is opbouwen van immuniteit in de populatie de beste weg. Dat gaat niet supersnel, maar helaas is dat waar we het mee moeten doen naast het voorkomen van al te snelle besmetting. Ik ben het me u eens dat maatregelen kunnen vervallen als een bepaald percentage van de bevolking immuun is. Ik denk alleen niet dat je bij 50% immuniteit alle maatregelen volledig kunt intrekken. Het belangrijkste doel van de maatregelen is om te zorgen dat de zorg het aan kan. Bij opbouw van de immuniteit zal het aantal besmettingen afnemen en de belasting van de zorg dus afnemen. Hetzelfde effekt hebben de maatregelen. Als je in één keer alles maatregelen stopt, valt die rem om de besmettingen volledig weg en zal het aantal besmettingen weer toenemen, waaroor je wellicht weer uit de zorgkapasiteit loopt. Ik denk dat het verstandiger is om de maatregelen stap voor stap af te bouwen. Daardoor zorg je dat de rem om op het aantal besmettingen door de doorgroeiende immuniteit en de rem door de maatregelen langzaam vervangt. Ik vond de beeldspraak van Baudet wel aardig. Hij had het over “dansen met het virus”. Je bouwt wat maatregelen af en als het goed gaat ga je verder afbouwen en als het aantal besmettingen weer toeneemt stop je even met het intrekken van maatregelen (de rem door immuniteit blijft doorgroeien) of voer je bepaalde maatregelen weer in. Het is een kwestie van balanceren. Bij de keuze van de maatregelen die je intrekt houdt je rekening met de impact van de maatregelen op de besmettingen aan de ene kant en die voor de bevolking anderzijds. Bij de impact op de bevolking kijk je dan zowel naar ekonomie als naar welzijn. Een macaber hulpmiddels om de druk op de zorg te verlagen is natuurlijk ook dat het aantal kwetsbare mensen af zal nemen.

 • Zojuist naar Zembla gekeken. Ziekenhuis in Gent: 15 mensen opgenomen voor Corona (= eind maart). Even gegoogeld: Gent heeft in 2018 260.000 inwoners. 1% zou dus 2600 besmettingen zijn. Hoezo paniekpandemie….

 • Het is een feit, dat de aanname, dat er een verband bestaat tussen het aantal infecties en de mate van maatschappelijke maatregelen, door overheden wordt gepresenteerd als een controleerbaar feit.

 • Gulden Middenweg

  Wat mij momenteel het meeste stoort, is de schrijnende situatie die nu ontstaat door alle tehuizen op slot te doen. Onmenselijk, er is geen ander woord voor. Goed dat we maatregelen nemen om elkaar in bescherming te nemen. Maar laten we alstublieft ook nog gewoon een beetje leven. Het aantal doden a.g.v. de crisis is over enige tijd ook niet te overzien en zal ongetwijfeld het huidige aantal doden overstijgen. We spreken nu over 0,01% of vergelijkbare orde van grootte. Zeker wereldwijd bekeken. Triest als je er zelf ligt, zeker!! Begrijp mij daarin niet verkeerd. Maar overdreven wat er nu gebeurt: ABSOLUUT!!

 • Onderzoek En cijfers van de griep in Italië van 2013/14 t/m 2016/17

  De cijfers van de vorige epidemie 2017/18)zijn hier dus niet in verwerkt:

  2013/14: 7.027
  2014/15: 20.259
  2015/16: 15.801
  2016/17: 24.981

  Volledige rapportage:
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

  Hierin staat o.a. Dat Italië altijd zwaardere getroffen wordt door andere landen en dat dit met name voor de regio Lombardije geldt…

  • Wat mij betreft een terecht perspectief, Johan.
   Stand van zaken Italië per 18-04-2020: 22.745 doden.
   Er wordt enorm gehypt, alsof er een aliënvirus van Mars op ons is neergedaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *