BEATE BAHNER OPGEPAKT

Duitse site heidelberg24.de meldt dat Beate Bahner tegen haar wil in een psyciatrische inrichting wordt vastgehouden:

LINK NAAR ARTIKEL

Anwältin scheitert mit Corona-Eilantrag vor Gericht und landet in Psychiatrie

14.04.20 14:15

Advocaat faalt bij Corona met spoedaanvraag en belandt in psychiatrie


Heidelberg – Vanwege de Corona-regels ging advocaat Beate Bahner naar het constitutionele hof en faalde. Nu is ze opgenomen in een psychiatrische instelling:


o De federale regering en de federale staten nemen verschillende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.
o Beate Bahner, gespecialiseerd advocaat voor medisch recht uit Heidelberg, wil naar de rechter stappen tegen de Corona-regels.
o Federaal Grondwettelijk Hof verwerpt een dringend verzoek tegen Corona-voorschriften.
o Bahner is tegen haar wil naar een psychiatrische instelling gebracht.

Update van 14 april: Beate Bahner werd op paaszondag (12 april) naar een psychiatrische inrichting gebracht – een woordvoerder van de politie bevestigde aan HEIDELBERG24. De advocaat uit Heidelberg had eerder gefaald met een dringende aanvraag tegen de landelijke Corona-voorschriften bij het Federale Constitutionele Hof. Volgens een politiewoordvoerder ‘maakte ze een zeer verwarde indruk’, meldt de ‘Rhein-Neckar-Zeitung’.


In een telegrambericht aan haar zus meldt Bahner dat ze zich bedreigd voelde door ‘twee moordenaars’ en stopte ze auto’s op straat om de politie om bescherming te vragen. Ze zou dan met geweld naar een gesloten psychiatrische inrichting zijn gebracht, waar ze tegen haar wil en zonder gerechtelijk bevel werd vastgehouden. Toen ze werd gearresteerd, werd ze geboeid en gewond door politieagenten. De eerste nacht bracht ze alleen door in een “isolatiestation”.


Noot van de redactie: het is nog niet bevestigd dat de woordvoerster van het bericht eigenlijk Beate Bahner is.