AMSTERDAMS PROTEST DUBBEL HYPOCRIET

In Amsterdam is vandaag een protest gehouden tegen Amerikaans geweld.

Bekijk het bericht Bomvolle Dam in Amsterdam in de Telegraaf.

Waar men precies tegen demonstreert is niet helemaal duidelijk. Hier en daar valt te lezen ‘black lives matter’, dus het zal wel met de dood van een donkergekleurde betoger in Minneapolis te maken hebben. Demonstreert men daartegen, of tegen het politiegeweld in het algemeen, of vanwege het feit dat dit toevallig breed uitgemeten wordt in de media en dat het überhaupt op video staat?

De dood van George Floyd is verschrikkelijk. Het geweld in de Amerikaanse steden is echt heel erg. Maar overzien de demonstranten het totaalplaatje? Ze reageren emotioneel, op het nieuws van vandaag, de waan van de dag, zonder reflectie. Zo ook in Nederland, vandaag op de Dam in Amsterdam.

In diezelfde krant in een column van Afshin Ellian lezen we meer over de context waarin dit plaatsvindt. In de Verenigde staten kwamen het afgelopen jaar bijna 20.000 mensen door crimineel geweld om het leven. Ieder jaar komen er door politiegeweld tussen de 1000 en 1100 mensen om het leven (ook toen Obama president was). En wat veel mensen zich niet realiseren is dat er daarbij meer blanken dan Afro-Amerikanen om het leven komen: In 2019 kwamen 370 blanken, 235 Afro-Amerikanen en 158 Latino’s om het leven door het politiegeweld.

Een terechte vraag is dan, waarom demonstreert men naar aanleiding van de dood (of moord) op George Floyd. Nogmaals het is heel erg, maar die andere 999 tot 1099 keren zijn ook erg. Gaat het erom dat de agent wit is en de betoger zwart? Kennelijk wel, gezien het commentaar en gezien de teksten die er bij de demonstratie te zien zijn. Is dat niet hypocriet gezien het feit dat er anderhalf keer zoveel blanken bij politiegeweld om het leven komen. Is dat geen willekeur? Of is dat dan geen racisme? Iedere dode is toch even erg, ongeacht huidskleur?

De media hebben hier absoluut mee te maken. De social media trouwens ook. Deze gebeurtenis wordt breed uitgemeten. Maar de volledige context blijft weg. Bepaalde vragen en achtergronden die een belangrijke rol kunnen spelen worden niet gesteld en benoemd. NineForNews doet dat wel.

Het is heel goed mogelijk dat deze golf van geweld een rookgordijn is, georkestreerd door George Soros. Het motief daarvoor is dat veel Amerikanen de lockdowns zat zijn, en de Big Farma en Bill Gates doorhebben. Om de aandacht af te leiden worden organisaties betaald om dit geweld te plegen. Dit valt te lezen in bijgaand artikel over George Soros. Daarin staat onder andere dat 80% van de arrestanten in Minneapolis van buiten de staat Minnesota komt. Soros heeft vaker betalingen gedaan aan bijvoorbeeld de ‘Black lives matter-beweging’.

Dat zullen de Amsterdamse betogers vast niet weten. Deze mensen zijn in het ootje genomen. Afgezien van de vraag of ze het door hebben zijn ze op nog een andere manier hypocriet: Zoveel mensen als vandaag in Amsterdam waren er eergisteren niet in Den Haag om te prostesteren tegen de lockdown en tegen het nieuwe normaal. Kennelijk vinden meer mensen het belangrijk te protesteren tegen Amerikaans politiegeweld (dat eigenlijk het hele jaar door plaatsvindt alleen nu toevallig expliciet op beeld is vastgelegd) dan tegen de lockdown en de dictatuur die in eigen land in de maak is. De politie in Den Haag heeft ook laten zien dat we in een politiestaat leven, maar daar horen we de media niet over.

De Haagse burgemeester vindt 30 mensen bij een demonstratie voor de vrijheid meer dan genoeg, terwijl de Amsterdamse burgemeester geen maximum aantal noemt voor de goedkeuring van de demonstratie op de Dam, want wat er in Amerika gebeurt is te erg. Nee, een dictatuur op dit moment in eigen land valt zeker allemaal wel.

Wat een hypocriet bestuur, en ja, wat een hypocriete burgers…

P.S.: Het advies aan organisatoren van vredesdemonstraties, demonstraties tegen de lockdown en tegen de coronamaatregelen: ga voortaan niet meer in Den Haag demonstreren maar in Amsterdam! De burgemeester daar vindt het demonstratierecht wel belangrijk en in Amsterdam stelt de politie zich bescheiden op. Wel is het de vraag of de burgemeester dan ook mee zal lopen of dat ze een afweging maakt op basis van haar eigen ideologie. We zullen het zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *