AMERIKANEN STEEDS MEER WAKKER

De Amerikanen zijn steeds meer wakker. Er zijn in de Verenigde Staten al heel veel demonstraties geweest. Duizenden mensen zijn in tientallen straten al meerdere malen de straat op geweest. De impact op het sociale leven is er ook veel groter dan hier omdat de sociale voorzieningen veel minder goed zijn dan in Europa. Met 30 miljoen werklozen in amper 2 maanden zijn de gevolgen van de Amerikaanse lockdown dan ook dramatisch. Daarnaast is men er in de USA ook veel meer van bewust dat er veel zaken niet kloppen. Het vertrouwen in de overheid, in de media en de gezondheidsdiensten neemt zienderogen af.

Het is hoopgevend om te zien dat mensen die het goed kunnen verwoorden, opstaan en vertellen wat er niet klopt. Vaak ook dienders van de overheid of mensen uit de zorg. Hier een paar fragmenten uit de aflevering van The Highwire van donderdag 7 mei 2020, achtereenvolgens een arts die menigte toespreekt, een politie officier die het bestuur in zijn staat aanspreekt (dat hij geen corona maatregelen meer gaat handhaven die tegen de grondwet zijn en niet gebaseerd zijn wetenschap), en een welbespraakte chiropractor die met zijn megafoon een hele horde politieagenten aanspreekt en inpraat op hun gevoel en ethiek, dat ze er vóór het volk zijn en niet er tegen. Het is mooi om te zien dat de agenten terugdeinzen en er eigenlijk wel mee in lijken te stemmen.

Dit zijn hele mooie ontwikkelingen. Laten we hopen dat er in ons land ook meer mensen wakker gaan worden, liefst ook dienders van de overheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *