ADVERTENTIE

De advertentie in de krant van vandaag 26 maart 2020 hebben veel mensen opgemerkt en de boodschap heeft kunnen rekenen op veel bijval.

19 reacties

 • Geweldig! Eindelijk wat tegengas tegen de paniekverhalen en de bangmakerij 馃檪

  Mensen schijnen nog steeds niet te begrijpen dat het land NIET op slot zit om te zorgen dat we niet ziek worden. We worden t贸ch wel ziek, net als bij een gewone griep, want het is erg besmettelijk.
  Het land zit op slot om te zorgen dat we NIET ALLEMAAL TEGELIJK ziek worden. Omdat de gezondheidszorg dan vastloopt.

  Als je kunt accepteren dat je vroeg of laat waarschijnlijk toch wel ziek wordt, hoef je niet meer zo bang te zijn. Beetje hoesten, beetje keelpijn, we gaan er echt niet allemaal aan dood!
  En nog iets: het is jouw keuze om naar alle ellende op het journaal te kijken.
  En bang zijn is 贸贸k een keuze!
  Dus voed je angst niet langer en KIES!

 • Hans van der Linden

  Mogelijk voeden sommige media de angst voor het coronavirus. Maar het is wel degelijk noodzakelijk om de maatregelen van de overheid – gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten van het RIVM – na te leven.
  Zonder maatregelen zal waarschijnlijk op korte termijn zo’n 60% van de Nederlanders besmet worden met het virus v贸贸r herd immunity is bereikt.
  Het sterftepercentage wordt door het RIVM geschat tussen 0,1% en 3%, dit betekent dus een sterfte (zonder maatregelen) in de range van 10.000 tot 300.000 doden. Voor velen zal in dit scenario geen adequate zorg geboden kunnen worden.
  Het is kortom tijd voor goede maatregelen, die duidelijk (zonder overdrijving, maar ook zonder onterechte relativeringen) worden gecommuniceerd.

  • Frank de Greef

   Er KAN helemaal geen sterftepercentage worden ‘vastgesteld’ of geschat als niet eens duidelijk is hoeveel mensen besmet zijn. En geen mens weet hoeveel mensen besmet zijn. Pas begin deze week is het RIVM gaan onderzoeken of en hoe kinderen anderen zouden kunnen besmetten… Ook weten we dat veel mensen wel besmet worden maar geen ziekteverschijnselen vertonen.
   En een sterftepercentage is dat deel van de besmette mensen dat overlijdt. Als je niet weet hoeveel mensen besmet zijn, kun je dus ook geen sterftecijfer berekenen, of zelfs schatten.

 • Zeer bedenkelijk deze advertentie. Griep is niet vergelijkbaar met COVID-19.
  Het gaat niet om het aantal doden maar om het aantal patienten dat tegelijk de capaciteit van de ziekenhuizen bezetten waardoor niet iedereen meer de juiste zorg kan krijgen.
  Hoe dom kun je zijn……

 • Ik heb hier net een hele lap tekst geplaatst (bijval!) maar daar zie ik niets van terug 馃檨

  • Hebben we eindelijk weer eens een crisis hier in het avondland, gooien die antivaxxers weer roet in het eten. En bedankt, partypoopers.

 • Jacqueline van Kalsbeek

  In welke krant staat dit zo? “De krant” is te vaag natuurlijk. Wel vind ik informatie over het rapport van het RIVM op deze site, dat is mooi.

 • COVID-19 is geen griep maar een levensbedreigende longziekte die bijzonder besmettelijk is waardoor de gezondheidszorg overbelast raakt en honderdduizenden Nederlanders kunnen sterven als de overheid geen maatregelen treft zoals nu! Dat is de echte nuchterheid.

 • Deze website is een dolksteek in de rug van de artsen en verpleegkundigen. Geen woorden voor! Een oom van een van mijn vrienden heeft corona en vreest voor zijn leven. Een sportman in hart en nieren die nooit ziek was. Iedereen kan besmet worden. Jullie ook!

 • Ik geef toe dat er inderdaad nogal veel bangmakerij in omloop is. Daar wil ik wel graag aan toevoegen dat dat blijkbaar nodig is. Er zijn genoeg mensen die begrijpen dat dit virus gevaarlijk genoeg is, maar in veel gevallen het huidige zorgsysteem vele mensen zal kunnen genezen, mits daarvoor genoeg ruimte in de ziekenhuizen is, wat betekent dat vooral verspreiding tegen gegaan moet worden. Er zijn ook mensen die weten dat er risico’s zijn, maar denken dat zij niet in de risicogroep vallen (waar ze niet perse ongelijk in hoeven te hebben) en daarom denken dat ze niet op hoeven te letten voor het virus, en zich daarbij niet realiseren dat ze het wel alsnog zullen verspreiden naar mensen die mogelijk WEL in een risicogroep vallen. Het soort koppige mensen dat alsnog naar drukke winkelstraten en dergelijke gaat, ondanks het advies binnen te blijven. Om deze mensen binnen te houden heb je meer nodig dan adviezen, en bangmakerij leent zich hier uitstekend voor. Wees dus niet boos op de media voor bangmakerij, maar op de mensen die, of het door ego茂sme, onnadenkendheid of simpelweg domheid is, alle adviezen in de wind gooien en deze angstzaaiing zo nodig maken.

 • Covid19 North Carolina

  Fijn dat iemand het lef heeft om te laten zien dat hier iets heel anders aan de hand is als de reactie bij een griepvirus.
  Topwetenschappers ontwikkelen voor biologische oorlogsvoering een dna-tje en laten de wereld geloven China schuldig is.
  De media spreekt het volk toe op kleuterschoolnivo want dat was na 911 ook al zo succesvol.
  De nieuwe wereldorde wordt geboren. We zullen het meemaken.
  De maanlanding heb ik ook meegemaakt. Met z’n allen naar de TV kijkend waren we diep onder de indruk.
  In de hoek zat mijn opa met stomme verbazing naar zijn nageslacht te kijken en snapte niet dat wij daar in trapten. Dat is toch gewoon truckage!
  Ha, ha, ik heb dat gennetje van mijn opa ook, volgens mij!
  Sterkte allemaal in psychiatrisch centrum Nederland!

 • Beste mensen,
  In de eerste plaats mijn dank voor het plaatsen van de advertentie en verder mijn bewondering en waardering voor de moed om tegen de stroom in te roeien.
  We worden overdreven bang gemaakt. Het immuunsysteem van velen werkt blijkbaar goed en natuurlijk willen we rekening houden met regels om degenen waarbij het niet goed werkt wat te beschermen maar de hysterie op de tv en in de krant maakt mensen bang en vatbaar.
  Misschien moet er meer onderzoek komen naar de gunstige invloed van zon en buitenlucht zodat er wetenschappelijk bewijs is dat dat gunstig is zodat we de volgende keer niet opgehokt worden.
  Dank en hartelijke groet,

  • Albert Willem Knop

   Volgens mij is wat u betoogd precies wat de bedoeling is. We worden niet opgehokt. Mensen die ziek zijn “moeten” thuisblijven en als de zieke koorts heeft moeten huisgenoten dat ook doen behalve als ze noodzakelijke boodschappen moeten doen. Anderen mogen gewoon naar buiten als ze maar de gevraagde afstand van minimaal 1.5 meter in acht nemen. Bepaalde gebieden worden daardoor ontoegankelijk omdat het daar niet mogelijk is om die afstand in acht te nemen. Ik krijg zelfs de indruk dat ook de politici aanraden om een “frisse neus” te gaan halen. De bedrijven waar je fysiek aanwezig moet zijn om je werk te doen zijn voor het grootste deel open en mensen voor wie die fysieke aanwezigheid niet noodzakelijk is werken helemaal of voor het grootste deel. Met de huidige internet-infrastruktuur in Nederland is dat ook goed te doen. Voor mensen in de stad is het lastiger dan mensen die buitenafwonen en/of een tuin hebben. Maar dat is helaas het nadeel van in de stad wonen.

 • Albert Willem Knop

  We hebben in Nederland nog steed minder doden door COVID-19 dan jaar lijks door influenze. In de afgelopen 9 jaar was de oversterfte door influenza 4.400 per jaar (met een minimum van 0 in 2013-2014 en een maksimum van 9.400 in 2017-2018). We zitten nu op bijna 800 doden in ruim 3 weken (sinds de 1e dode). Als we uitgaan van een griepseizoen van 4 maanden is het aannemelijk dat we ergens uitkomen tussen het gemiddeld en maksimaal aantal griepdoden. Dat is triest maar geen reden tot ekstreme bezorgdheid. Het grote verschil met Influenza is dat ik zelfs in het jaar dat we 9.400 doden haden niet kan herinneren dat de ziekenhuizen en zeker de IC’s vol liepen. Daar zit in mijn ogen ook het knelpunt bij deze besmetting. Als de ziekenhuizen echt vol zijn en er dus mensen niet opgenomen kunnen worden die wel ziekenhuiszorg nodig hebben (en dat ook willen) dan hebben we een grote kans dat het probleem groter wordt dan bij Influenza. Daarbij komt dat als de ziekenhuizen vol liggen met COVID-19 pati毛nten de zorg voor pati毛nten met andere kwalen tot stilstand komt en daar ook “onnodige” slachtoffers vallen. Paniek zaaien is nergen voor nodig, maar ons aan de aanwijzingen houden is, naar mijn mening de enige manier om de ziekte te dempen zodat de zorg het aan blijft kunnen en het aantal mensen dat aan COVID-19, maar ook aan aandere kwalen wel veel hoger en wellicht boven of heel ver boven het aantal doden door de jaarlijkse Influenza-golf uit gaat komen.

  • Dr. Gerolf Zonderdrecht

   Wat een bende stomende stront verkondig jij nu. Dit is desinformatie van de bovenste plank.
   Heb je de beelden in Itali毛 gezien? De overrompelde ziekenhuizen? De uitzichtloze situatie? Nu al probeert Nederland pati毛nten naar buurlanden te verschepen, maar Duitsland en Belgi毛 houden die boot af.

   Crimineel gewoon, deze onzin verkondigen.

 • Wilco van Olst

  Wat ik eigenlijk nogal triest vind is dat jullie een uitgesproken mening ergens over hebben, maar het niet aandurven om in notabene een van de meeste democratische landen ter wereld dit te ondersteunen met een menselijke gezicht. Jullie durven dus blijkbaar alleen kritiek te leveren (reden : baan, sociale omgeving ? ) in volsterkte anonimiteit. Dat vind ik een beetje laf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *