AD: POELDIJK OVERSPOELD MET CORONAFLYERS

Het is uitermate jubelend: een artikel in het Algemeen Dagblad vandaag met de kop ‘Poeldijk overspoeld met folders tegen coronamaatregelen: ‘Wat zijn dat voor mafketels’‘. Geweldig. De fles whisky gaat hiervoor open! Helemaal mooi met de afbeelding van de flyer in de landelijke krant. Flyer editie 3, de mondkapjesspecial, heel mooi getimed. Je merkt het meteen in het aantal bestellingen en pageviews. Hartelijk dank, AD.

Tekenend is ook weer de manier van verslaggeven. De beweringen worden met vooringenomenheid verslagen. Geen objectieve beoordeling van de inhoud. Maar er wordt iemand aan het woord gelaten die voorstander is van het kabinetsbeleid, want in lijn met de voorgeschreven werkelijkheid van de krant, die eigendom is van het Belgische DPG Media, ook wel De Pers Groep. In 2009 kocht de Belgische media ondernemer Christiaan van Thillo met EU subsidie het AD zodat de EU er weer een spreekbuis bij heeft voor Europa gezinde propaganda. En vooral ook heel veel politiek correcte artikelen natuurlijk.

En dan laten ze iemand aan het woord die voorzitter is van een vereniging van eigenaren. Waarom hij? Omdat hij gaat over het appartementen complex waar iedereen, op de nee-ja en nee-nee stickers na, een corona flyer heeft ontvangen. En omdat hij, net als de krant, de flyer maar helemaal niks vindt. Inhoudelijk iets weerleggen is ook een kunst, maar niet een die hij beheerst. Hij komt niet verder dan het aanhalen van wat er op de persconferentie met onze zogenaamde leiders gezegd is. Ja dat kennen we wel. En gescheld natuurlijk. ‘Wat zijn dat voor mafketels’. Heerlijk. Een dag ervoor sprak in de Telegraaf een ADHD-exhibitionist nog over ‘mafklappers’.

Prachtig. Wanneer men met scheldwoorden komt, dan betekent dat er kennelijk geen argumenten zijn, anders waren ze daar wel mee gekomen. De ratio is even zoek. Maar emotie is er wel, want scheldwoorden gebruik je alleen vanuit emotie. Er ontstaat dus kennelijk wat paniek. En dat is goed nieuws. Dan heeft de flyer wat te weeg gebracht. Hopelijk zijn er zaadjes gepland.

Het Westland heeft een hoge flyerdichtheid. Dat Poeldijk overspoeld is met flyers verbaast me niks, de grootste flyer afnemer zit in het Westland. Goed werk verricht, mensen, proficiat!

2 reacties

  • De laatste tijd stel ik aan iedereen de vraag of men al opvallend veel meer sterftegevallen heeft waargenomen de afgelopen zes maanden (of langer geleden) in de directe omgeving bij familie en vrienden, vergeleken bij de periode voor die tijd. Steevast luidt dan het antwoord: euh, nee, eigenlijk niet. De volgende vraag is dan meestal niet nodig: waar speelt zich die “pandemie” dan toch af?

  • Hier in Beverwijk afgelopen weekend op een verjaardag 🙂 ook iemand die flyers en het blad Gezond Verstand uitdeelde.
    Ik ga me zelf ook actief inzetten om te helpen verspreiden en heb het blad voor het woonkamerraam geplakt.

    We houde onze rug recht.

    Groeten, Arjan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *