DEN HAAG 4 SEPTEMBER 2020
De demonstratie in Den Haag op 4 september 2020 was anders dan eerdere demonstraties. Op het laatste moment werd er toestemming gegeven maar niet op de locatie Lange Voorhout maar op het Malieveld. De aanleiding voor de demonstratie was de hoorzitting in de Tweede Kamer over de Tijdelijke wet maatregelen covid-19. Daarom was de Lange Voorhout als locatie gewenst.
De opkomst viel tegen, zo’n 300 tot 400 man, en die vind je bijna niet meer terug op het Malieveld. Waar je parktisch niet omheen kon waren de politieagenten. Gevoelsmatig en waarschijnlijk ook getalsmatig waren er meer agenten dan demonstranten. Niet alleen hun aantal was irritant, maar ook hun intimiderende verschijningen. Veel ME en andersoortige gevechtsuitdossingen waren nadrukkelijk zichtbaar. Het was net als op 21 juni een sterk staaltje machtsvertoon. Het lijkt wel of de autoriteiten ergens bang voor zijn. Geen idee waarvoor, voor die paar honderd ongewapende brave burgers?
De hoorzitting zelf, is daar nog wat uit gekomen? Nee, dat was vandaag niet aan de orde. Het was een soort ronde tafel gesprek, waarbij ze een aantal staatsrechtgeleerden, hoogleraren, onderzoekers en prominenten in het lokaal bestuur en de rechtspraktijk aan het woord lieten. De technisch voorzitter liet weten dat er zeker voor Prinsjesdag geen besluit genomen gaat worden.
Gelukkig waren critici van de spoedwet ook onder de mensen die gehoord werden: Wim Voermans, Jan Brouwer en Adriaan Wieringa hebben in de media al meerdere keren laten weten dat de spoedwet in deze versie in strijd is met de grondwet. Corona Nuchterheid heeft daartoe ook een ‘Verklaring van Staatsrechtgeleerden‘ opgesteld, waarmee je in theorie handhavers van repliek kunt dienen. De vraag is of de wet zodanig wordt aangepast dat deze wel in overeenstemming is met de grondwet. Te vrezen valt dat er vast nog wel een kleine aanpassing komt maar dat minister Hugo de Jonge de wet zoveel mogelijk onveranderd wil doordrukken en dat de meerderheid van de Tweede Kamer er ‘gewoon’ mee instemt. Zal wel met partijdiscipline te maken hebben, wat op zich ook al ongrondwettelijk is, maar dat werkt al jaren zo. Als een parlementslid zich niet aan die partijdiscipline houdt, staat hij de volgende verkiezingen niet meer op de kieslijst. De hoop is gevestigd op de Eerste Kamer, waar de zittende regering geen meerderheid heeft.
Veel mensen zien geen gevaar in de spoedwet, omdat het ze niet goed uitgelegd wordt door de media en geloven dat de lockdown maatregelen helpen tegen het virus. Maar het de spoedwet maakt van ons land de facto een dictatuur. De spoedwet artikel voor artikel uitgelegd op deze site.
Op wijsheid.nu wordt trouwens de spoedwet in JIP EN JANNEKE TAAL uitgelegd. Dat is sowieso veel makkelijker leesbaar dan die wollig geformuleerde juridische artikelen.
De hele vergadering van 4 september 2020 is terug te kijken op tweedekamer.nl.
Was aanwezig, zowel op het plein bij het parlement en op het malieveld.
We hebben de gemoederen toch aardig bezig gehouden, nu is het zaak burgers en parlement duidelijk te maken;
Spoedwet=Dictatuur!
Was aanwezig op het plein voor de 2e kamer en op het malieveld.
Parlement en burgers bestoken met slogan;
Spoedwet=Dictatuur