MEER BESMETTINGEN, EEN TWEEDE GOLF, SO WHAT?

Het aantal coronadoden is praktisch nihil. Toch moeten we uitkijken van de experts, van de autoriteiten en volgens de media. Want het aantal besmettingen loopt op. En er komt zeker een tweede golf. Als we ons niet gedragen dan zitten we zo weer in de volgende uitbraak. Wordt ons verteld.

VERGEET DE BESMETTINGSCIJFERS

Vergeet de besmettingscijfers. Die zeggen helemaal niets. Ergens in juni zijn het RIVM en de media overgestapt van coronadoden naar besmettingscijfers. Logisch, want er waren te weinig doden en daar kun je de mensen niet meer bang mee maken. Dan maar de besmettingscijfers er in rammen. We gaan meer testen dus lopen die cijfers wel op.

Maar wat zeggen besmettingscijfers eigenlijk? Werkelijk helemaal niets. Zeker niet iets om bang van te worden. Allereerst omdat een besmetting nog geen ziekte is, ten tweede wordt ook bijna niemand ziek en ten derde omdat de PCR-test niet betrouwbaar is.

Een besmetting is nog geen ziekte. Inderdaad. Er zijn volgens het dashboard van de RIVM op dit moment (3 augustus 2020) 372 mensen op de 100.000 positief getest. Dat zijn ongeveer 64.000 mensen in heel Nederland en dat is 0,372% van de bevolking. Dat wil niet zeggen dat ze ziek zijn en wil ook niet zeggen dat ze gevaar lopen. Het wil al helemaal niet zeggen dat ze besmettelijk zijn. Het aantal besmettelijke mensen is trouwens niet te meten, ook niet te berekenen, uiteindelijk moet het geschat worden. En de schatting van het RIVM is op 31 juli 2020 een aantal van 16.419 in heel Nederland. Dat is 0,095% van de bevolking. Dat is 1 op 1052. Dat betekent wanneer je door een ander besmet wil raken, dan moet je met 1052 anderen op de juiste manier contact maken en dan zit er waarschijnlijk 1 persoon tussen die jou besmet. Waar je hoogstwaarschijnlijk helemaal niks van merkt wanneer je gewoon gezond bent.

Het meest veel zeggende cijfer wat men van begin af aan had moeten gebruiken was de IFR. Dat is je sterftekans wanneer je besmet bent. Zolang die niet bekend is moet je eigenlijk niks doen. Is de stelling van verzekeringsarts Dr. C. van Rijn. Die IFR hoor je nooit iets over. Waarschijnlijk omdat die zo laag is dat je er niet bang van wordt. En misschien ook omdat het getal te abstract is. Daarom gewoon het absolute dodental. Totdat deze de nul benaderde en ging men over op besmettingen.

De kans dat je ziek wordt is ook niet groot. Wat niet wil zeggen dat er geen persoonlijke drama’s waren en dat wanneer je er ziek van bent, dat dat niks voorstelt. Dat moeten we niet bagetelliseren. Maar zoals wel vaker gesteld, als je kijkt naar het grote geheel, waren de griepepidemieën erger en is Covid-19 qua ziekte voor de bevolking geen groot gevaar. Het rechtvaardigt in geen geval de dramatische maatregelen. Dat was al bekend maar kan niet vaak genoeg gezegd worden, want er wordt met deze inzichten door de autoriteiten nog steeds niks gedaan.

De kans dat iemand die besmet is er ziek van wordt, is uitermate klein omdat er al immuniteit is onder de bevolking. Het eerste SARS virus blijkt zich zonder dat we het hebben gemerkt al onder de bevolking te hebben verspreid. Velen hebben daartegen al immuniteit opgebouwd. En wel in de 4e en laatste barrière: in de lichaamscellen zelf. De zogenaamde T-memory cellen hebben het nieuwe SARS virus herkend en de T-killer cellen maken de virus cellen vervolgens onschadelijk. Ze lijken in voldoende mate op elkaar om er immuun voor te zijn.

Maar stel nou dat je nog niet immuun was, dat je door die SARS 1 nog niet ooit besmet was geweest, wat dan? Nog steeds geen nood. Wanneer je gezond bent, gezond eet, voldoende beweegt, voldoende buiten komt, dan heb je voldoende weerstand en dan is je immuunsysteem er toe in staat om ook dit virus onschadelijk te maken. Dat kan zonder dat je het merkt, of dat je er wel iets van merkt, afhankelijke van de mate van lichamelijke weerstand en gestel.

Niet iedereen heeft voldoende weerstand. Wat als dat het geval is? Ga dan naar de site zelfzorgcovid19.nl, waar de mogelijkheden met HCQ en zink worden uitgelegd. Deze geven zeer goede resultaten. Het is ook niet verkeerd om naar uw eigen huisarts te gaan. U moet uw huisarts kunnen vertrouwen. Al hebben de afgelopen 4 maanden uitgewezen dat het ook belangrijk is om breder te kijken.

Dan de tests. Er zijn in principe 3 mogelijke manieren van testen. De PCR test, de antistoffen-test en sneltest meet de vingerprik. In Nederland wordt er vooral veel getest volgens de PCR methode. Hiermee wordt door een arts met een wattenstaafje keelslijm afgenomen en naar het laboratorium gestuurd om te onderzoeken of het virus hierin aanwezig is. Dit is best een pijnlijke ervaring en kan na herhaaldelijke uitvoering blijvende schade veroorzaken in de holtes. Het is ook niet uit te sluiten dat de megalange wattestaaf ongewenst biologisch materiaal achterlaat in plaats van alleen maar wat afneemt. Dit zijn geruchten maar sommige blijken later soms toch waar. Maak uw eigen afweging. Better Safe Than Sorry.

Verder zijn enkele achtergronden en uitspraken van kritische wetenschappers ten aanzien van de PCR belangrijk om te weten. Bijvoorbeeld Dr. Stoian Alexov van de Bulgaarse Vereniging voor Pathologie (BPA) verklaart dat testen op corona met de PCR-test vanuit wetenschappelijk oogpunt zinloos is. In OffGuardian valt te lezen dat zelfs de uitvinder van de PCR-test, de meestgebruikte coronatest, niet geschikt achtte voor het opsporen van een virale infectie. De PCR-test is vooral bedoeld om DNA-sequenties te analyseren, niet om virussen te detecteren. Dat ‘de polymerasekettingreactie (PCR) weinig tot niets zegt over hoe een virus zich vermenigvuldigt, welke dieren het bij zich dragen of hoe het mensen ziek maakt. Het is alsof je probeert te zeggen dat iemand een slechte adem heeft door te kijken naar zijn vingerafdruk’.

Dan de video ‘De test op het coronavirus – een pseudowetenschappelijk roulette’. Daarin zien we dat de president van de Chinese Academy of Medical Science, Wan Chen, een nauwkeurigheid becijferde van 30% tot 50% van de PCR test. Dat betekent dat van 3 besmette personen, slechts 1 of 2 personen als besmet worden aangegeven. Hier hebben we het over vals negatieven. In zijn algemeenheid zijn zulke nauwkeurigheidscijfers al reden genoeg om de test als ongeschikt te verklaren, maar voor iets waar zoveel van afhangt moet je dit al helemaal niet gebruiken. Ook bij de vals positieven is er grote onnauwkeurigheid, dus het aantal mensen dat ten onrechte als besmet wordt aangegeven. Een studie van 5 maart 2020 gaf aan dat 80% van de niet besmette mensen als positief getest werden aangemerkt. Dus van de 5 niet besmette mensen waren er volgens de test toch 4 mensen wel besmet. Met andere woorden, als de studie klopt, dan zegt de uitslag van de test helemaal niets. Het wrange is echter dat de vals positieve mensen medisch behandeld worden terwijl ze niks mankeren. Uiteindelijk kloppen de statistieken ook niet en zal het positief geteste personen waarschijnlijk te hoog in het dashboard staan omdat het percentage vals positieven hoger is dan het percentage vals negatieven.

Tot slot de tweede golf. Daar moeten we ons kennelijk zorgen om maken. Waar we het mee eens zijn is dat die tweede golf er komt. Nou lekker boeien zo’n tweede golf, ik zou zeggen maak een proefrit. Wat die aankondiging tot gevolg heeft is dat de mensen die nu half wakker raken, dadelijk bij het omhoogschieten van vooral de besmettingscijfers, meteen weer terugschieten in een angststuip en daardoor niet meer logisch na kunnen denken. En dan zet onze MP ons weer in een strengere lockdown die door de grote meerderheid wordt geaccepteerd. Dat is eigenlijk de grootste zorg, niet het virus zelf. De gepresenteerde aantallen, die gaan echt wel omhoog. Want ze gaan meer en meer testen. Meer testen betekent hogere besmettingscijfers. Als we onderstaand grafiekje bekijken waar de rode lijn die van dit jaar tot nu toe is, dan zien we wat er de vorige jaren gebeurde in de komende tijd van het jaar. Ja die gaat omhoog, ja. Maakten we ons toen zorgen? Nee. Moeten we ons nu zorgen maken? Niet hiervoor, maar misschien was Covid-19 de light versie van wat ons hierna te wachten staat. Of zijn we nu aan het complot denken? Maar even over die complot verhalen, zijn die inmiddels niet al een heel klein beetje uitgekomen … misschien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *