ONTWAKING EN ONTMASKERING

De volgende fase in het coronatijdperk is aangebroken: die van ontwaking en ontmaskering. Covid is uitgeblust, dat ziet ieder weldenkend mens, en toch blijven de maatregelen van kracht en wil men de vrijheidsbeperkende maatregelen vastleggen in de wet. Dat is niet logisch, dat is in strijd met de grondwet, met de mensenrechten, men wil de democratie en de rechtsstaat opheffen. De overheid volhardt en de mensen zien dat. Een grote meerderheid moet het nu wel zien, aanvoelen of op zijn minst argwanend zijn. Een groot deel van het land is op dit moment aan het ontwaken.

Tegelijkertijd worden diverse partijen in de maatschappij ontmaskerd. Ontmaskering gaat hand in hand met de ontwaking. Dat is op zich een positieve ontwikkeling. Het schept namelijk heel veel duidelijkheid. Een heel verschil met maart, 3 maanden geleden. Toen was iedereen in angst, verwarring en onzekerheid: ‘wat is hier aan de hand?’. Nu weten we veel meer en is dit virus verslagen. We krijgen de contouren te zien van de snode plannen van buitenlandse machten die ons landsbestuur kennelijk aan een touwtje heeft. Daar heeft het althans alle schijn van. Degenen die nu nog vasthouden aan de anderhalve meter onzin, mondkapjes en quarantaine, hebben of niet goed opgelet, zijn bang voor represailles, of zijn corrupt of zijn machtswellustig.

Het verbod op de vrijheidsdemonstratie van zondag 21 juni is illustrerend wat dat betreft. Anti-racisme mag wel, vrijheid mag niet. Zie het positief. Het is nog meer een soort waterscheiding. Voor wie het nog niet door had, is dit nog weer een kans het licht te zien. Nog meer mensen beginnen te argwanen dan wel nu echt te ontwaken. Voor de twijfelaars is het een bevestiging van het vermoeden dat de overheid het niet goed met ons voorheeft. Ja en met overheid bedoelen we niet alleen de regering, ook niet alleen het parlement, maar ook de rechterlijke macht. Die heeft met de uitspraak van het kort geding vandaag partij gekozen (ook al is het maar één rechter, het is iedere keer maar één rechter, maar wel steeds een politiek correcte).

In wezen is het heel vreemd dat de vrijheidsdemonstratie verboden wordt. De bevolking wordt vrijheid ontnomen. Daar komt het tegen in het geweer, we willen laten zien dat we het er niet mee eens zijn, dat onze vrijheid wordt ontnomen. En als reactie geeft de overheid, dat we dat niet mogen laten zien, en neemt ons dus nog meer vrijheid af. Met als argument dat er te veel mensen zijn die vinden dat de vrijheid wordt ontnomen. Je had ook kunnen concluderen, vanuit je democratisch hart (dat iedere politicus zou moeten hebben), oh er zijn veel mensen die vinden dat ze te weinig vrijheid hebben, laten we ze méér vrijheid geven, in plaats van minder. Maar zo werkt dat natuurlijk niet.

Maar waarom eigenlijk niet? Gaat het om macht? Ja maar ook om angst. De overheid is bang voor ons (en terecht, they better be). En om die angst te beteugelen, willen ze controle. En die controle betekent dat ze onze vrijheid inperken. Daarbij maken ze gebruik van het inboezemen van angst, is het niet voor Covid dan wel voor hoge boetes en straffen bij futiele overtredingen. En ze maken desnoods gebruik van hun machtsmonopolie.

Maar ze vergeten 1 ding. Door het verbieden van de demonstratie lossen ze dat probleem niet op. Mensen komen toch wel naar Den Haag. En naar Amsterdam, Utrecht en Maastricht. De mensen zeggen heus niet ‘o mogen we niet demonstreren, dan blijven we toch lekker thuis’. Ja enkelen misschien. Maar de geest is uit de fles. De mensen pikken dit gewoon niet meer.

Maar dan, op welke manier laat je zien dat je het niet pikt. Door te demonstreren. En als dat niet mag dan door aanwezig te zijn? Demonstreren beteken ‘laten zien’. Wat laat je zien en aan wie? Je laat iets aan anderen zien die ook al wakker zijn, die dat al weten. Helpt dat? Je laat het aan anderen zien die nog niet wakker zijn? Helpt dát? Je laat het aan de overheid zien. Maakt dat indruk? Nou ze gaan niet meteen de wet aanpassen, nee.

Toch is het goed om te laten zien waar je voor staat. Ook aan je medestanders, want zo kun je elkaar bevestigen en vertrouwen geven. Je kunt netwerken, en je kunt elkaar ondersteunen, in moreel en in praktisch opzicht. Ook is het goed om het aan nog niet wakkere mensen te laten zien, dat spreekt voor zich. En uiteraard is het goed om het aan de overheid te laten zien waar je voor staat. Want de mensen van de overheid zijn in het dagelijks leven ook burgers met een eigen mening. Als er een complot bestaat waar de overheid mogelijk in zit, dan zitten nooit alle overheidsdienaren daar in. En mensen bij de overheid kunnen een belangrijke rol spelen in de ontwikkelingen van de komende tijd. Daar komen we later op terug.

Dat er niet gedemonstreerd mag worden, maakt dus helemaal niet zoveel uit. Het is onderdeel van de fase waarin we zitten, de fase van ontwaking en ontmaskering, die is onvermijdelijk. Het maakt het zoals gezegd allemaal wat duidelijker.

Wie worden er nog meer ontmaskerd in deze fase? Welnu, behalve de overheid worden nu ook de media ontmaskerd. Natuurlijk wisten de wakkere mensen al dat de media op de hand is van de overheid. Maar nu zien de twijfelaars het ook. Met als ultiem voorbeeld de Volkskrant hoofdredacteur Pieter Klok die op 19 maart op de radio had gezegd dat we allemaal op dezelfde lijn moeten zitten en dat het niet helpt als iedereen zijn mening gaat geven, maar dat we moeten vertrouwen op de wijsheid van de instituten. Kijk waar dat toe leidt.

Wie ook dreigt ontmaskerd te worden is onze koning. Hij sprak op 4 mei wijze woorden. De vraag is, voegt hij de daad bij het woord? Daar lijkt het nog niet op, maar we zullen het zien.

De organisatie Viruswaanzin, de demonstratie zou organiseren, is goed op weg. Zij pakken het aan op een manier die veel mensen aanspreekt. Rustig, cool en relaxt, zij prediken liefde, geduld en vertrouwen. Wie kan daar nu tegen zijn. Zij zijn ook onverdacht, je kunt Willem Engel en Jeroen Pols ook niet betichten van complotdenken. Hoewel dat helemaal geen schande is en misschien wel heel wijs, stuit dit veel mensen tegen de borst. Viruswaanzin kan heel groot worden, ook omdat ze het zakelijk en formeel aanpakken, het wordt voor de autoriteiten en media heel moeilijk om ze in een negatief daglicht te plaatsen. En ga je ze verbieden te demonstreren, dan zullen ze alleen nog maar populairder worden.

Er gloort wat dat betreft hoop aan de horizon. Maar ook nog steeds gevaar. Gevaar dat de overheidsplannen toch doorgedrukt worden. Gepaard met onderdrukking en geweld. We moeten waakzaam en strijdbaar blijven.

2 reacties

 • Een WHO of het RIVM hebben in de praktijk niet veel meer te maken met bescherming van de (globale) gezondheid, maar eerder met bevolkingsbeperking en werkverschaffing. Wat leert men mensen nou over wat ze zelf werkelijk kunnen doen met eenvoudige middelen waarvan men al eeuwenlang weet dat die gewoon werken? Waarom is het ook nooit goed genoeg?

  Voor miljardenindustrieën, zoals de oorlogs- en farmaceutische industrie, zijn mensen bruikbare goederen, waarvan men er wel steeds minder nodig heeft. Men heeft dus belang bij angst, verdeeldheid, weinig algemene kennis, ziekmakende gedachten en een chronisch (fysiek) zieke bevolking. Dat heet pragmatisch realisme.

  Politici zijn gewoon lobbyisten voor wat als werkelijk belangrijk wordt gezien: macht en rijkdom. Ondertussen houd je het gepeupel koest met wat kruimels, je geeft hen de illusie dat ze het dan zo goed hebben en de rest van de taart gaat naar die beruchte 0,1% van alle mensen.

  In technisch of technologisch opzicht is al veel meer mogelijk dan wat men te kennen geeft of, zoals de hoofdredacteur van de Volkskrant het stelt: de gewone bevolking denkt niet na en dus moeten wij hen vertellen hoe het allemaal “werkelijk” zit (volgens een lijn die niet altijd zo duidelijk is, maar die wel de enige juiste zou moeten zijn). Het Volkslied gaat ook helemaal niet eens over het “volk”, want daar gaat het dus niet echt om.

  Rechtvaardigheid gaat in de praktijk vooral over plichten, niet over rechten. Al die leuk klinkende begrippen kan je, als je ze leest, beter omdraaien qua betekenis. “Wij leven in een vrij en democratisch land”, wordt dan: …

  Nog een stap verder dan primaire reacties hierop, is inzien dat we allemaal zijn opgevoed met het idee dat alles continu een strijd is. De natuur wordt voorgesteld als een gevaarlijke plek, je eigen lichaam is niet te vertrouwen en de mensheid is potentieel gevaarlijk. Alles en iedereen willen controleren, upgraden en repareren, terwijl dat misschien wel helemaal niet nodig is, kan dan het gevolg zijn. Op een gegeven moment wil men ook nog alleen maar de bevestiging dat het hele bestaan op zich een soort hel op aarde is en dat hoeft helemaal niet.

  Mogelijk staat ons in aardse zin nog wel wat te wachten:

  In de kerstuitzending van het BNR-nieuwsradioprogramma Boekestijn & De Wijk praatten Rob de Wijk (Centrum voor Strategische Studies in Den Haag) en historicus Arend Jan Boekestijn onder leiding van Hugo Reitsma met oud marinier Ingo Piepers, die promoveerde op de ‘dynamiek van oorlog en vrede’ over het onderwerp ‘2020: De Derde Wereldoorlog’ …

 • Een beter normaal

  INFORMATIE IS MACHT!

  Wil je ZIEN WAT ER ÉCHT SPEELT IN DE WERELD?

  HELP MEE de waarheid boven tafel te krijgen!

  https://t.me/eenbeternormaal (Telegram kanaal).

  Alleen samen geven wij de macht aan de huidige (satanische) machthebbers…

  Een betere wereld is nabij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *