DR FAUCI – DR EVIL

Positie Dr. Fauci feitelijk onhoudbaar

Feitelijk is de positie van Dr. Anthony Fauci onhoudbaar geworden. Zijn uitspraken over chloroquine zijn zo inconsistent gebleken en zijn terughoudendheid zo desastreus, dat hij niet thuis hoort in Coronavirus Task Force van het Witte Huis, ondanks zijn enorme staat van dienst.

Dat mag je concluderen na de berichtgeving van The Highwire Show #158 van donderdag 16 april 2020. Eerder al maakte President Donald Trump in de dagelijkse persconferentie bekend dat chloroquine, of hydroxychloroquine, een probaat middel bleek te zijn tegen Covid-19. Dat stelden gerenommeerde doctoren als Didier Raoult en enkele anderen. Dr. Fauci reageerde meteen dat dit een middel tegen malaria was en dat men met anekdotisch bewijs komt. Om te weten of chloroquine inderdaad geschikt is tegen Covid-19, moet het eerst langdurig worden getest. Dat kost maanden, of langer. Trump stelde terecht de vraag, ‘What the hell have we got to lose?’. Dat is correct toegepaste logica. Als je nu levensbedreigend ziek wordt, en je hebt de keuze, dood gaan of iets proberen wat goed schijnt te helpen maar nog niet uitvoerig getest, dan is dat een makkelijke keuze. Helemaal wanneer dat middel al 75 jaar toegepast wordt, weliswaar tegen iets anders, maar de veiligheidsdata van het middel zijn allang bekend.

Toch bleef Dr. Fauci vasthouden aan een vaccin dat nog niet bestaat en misschien 18 maanden op zich zal laten wachten. Die chloroquine was nog niet voldoende getest, benadrukte hij. Een moeilijk volgbare logica. Dat was maart. Maar wat zegt Dr. Fauci midden april, net na het hoogtepunt van het aantal nieuwe besmette gevallen? We moeten maar eens onderzoek gaan doen naar de mogelijkheden om chloroquine in te zetten als medicijn te Covid-19. Hoe kómt hij erop?  Waarom niet meteen eind februari 2020 toen Dr. Raoult er al mee kwam?

Helemaal bizar wordt het wanneer we zien dat de NIAID, waar Dr. Fauci als sinds 1984 voorzitter van is, een rapport uit 2005 blijkt te hebben waaruit naar voren komt dat coronavirussen zoals SARS goed te behandelen zijn met chloroquine, ondertekend door… Dr. Fauci.

Ja, als Dr. Fauci van hout was, dan hadden we zijn neus tijdens de persconferentie kunnen zien groeien. Naar wat voor een soort bewijs is Dr. Fauci op zoek? Geen anecdotal evidence, kennelijk ook geen science based evidence. Wat hebben we nog meer? Agenda based evidence?

Meer over Dr. Fauci – Dr. Evil: Link naar video op Next News Network.