EXIT LOCKDOWN

Er kan inmiddels een tussenbalans worden opgemaakt in de corona kwestie. Er is steeds meer duidelijk over de gang van zaken. Veel dramatische voorspellingen zijn niet uitgekomen, hier en daar wordt er met cijfers gerommeld en het heeft er toch alle schijn van dat er partijen bij betrokken zijn met een andere agenda.

Wat we weten tot nu toe, gebaseerd op berichten van onafhankelijke nieuwsbronnen, wetenschappers en medici die op eigen titel spreken:

 • Zowel de cijfers van corona besmettingen als van corona doden blijven ver achter bij de voorspellingen van een paar weken geleden. Die overigens steeds naar beneden worden bijgesteld.
 • De telling verloopt hoogst merkwaardig. De test zelf is niet bedoeld en waarschijnlijk niet geschikt voor het vaststellen van corona besmetting. Ook bij vermoedelijke besmetting wordt COVID 19 in de U.S.A. als doodsoorzaak vermeld in de overlijdensakte.
 • Kranten berichten iedere dag het aantal besmettingen en doden, zonder dit in context te plaatsen.
 • COVID 19 is een gemakkelijk te behandelen longaandoening. Bijvoorbeeld met (hydro-)chloroquine in combinatie met zink. Maar dat mag niet van het protocoll.
 • Artsen die anders willen behandelen dan volgens het protocoll, worden op een zijspoor gezet, ook al is hun behandeling juist wel effectief.
 • Er zijn steeds meer wetenschappers, zoals artsen, virologen en epidemiologen, die beargumenteerde, steekhoudende opvattingen hebben die haaks staan op de officiële protocollen en maatregelen zoals die door de officiële instanties, overheden en pers worden uitgedragen dan wel opgelegd.
 • Het zogenaamde ‘flatten the curve’ rekt het lijden, het houdt ons langer in een lockdown. De besmetting komt daarna alsnog. Er zijn geen tekorten op de IC’s geweest, voor zover dat wel het geval zou zijn geweest, is dat het gevolg van verkeerde bezuinigingen.
 • Ook spreken steeds meer wetenschappers en onafhankelijk journalisten zich uit tegen lockdowns, omdat die meer schade aan maatschappij en economie brengen dan het potentiële gevaar van het corona virus.
 • De lockdowns hebben inmiddels al gezorgd voor schade aan de maatschappij en economie. Het heeft de business van veel mensen verwoest, het leven van veel mensen ligt nu in puin. Er worden hier en daar serieuze voorspellingen gedaan over recessies en zelfs depressies.

En waarom eigenlijk? Voor een nieuwe wereld orde? Met verplichte vaccinatie, crowd control, en vanaf nu leven in een politiestaat, leven in angst waarbij je door je medeburger kan worden verklikt omdat je je met een paar mensen te dicht bij elkaar begeeft? Is dat onze toekomst? Dacht het niet!

Die lockdown moet zo snel mogelijk van tafel. Nu meteen om nog verdere schade te voorkomen. De contacten tussen kinderen, volwassenen, alle niet kwetsbare mensen zijn helemaal geen probleem. Die zijn zelfs essentieel voor ieders welzijn. De kwetsbaren waaronder veel ouderen, die moeten worden beschermd. Maar zonder hen niet geheel af, geef hen ook aandacht en liefde!

En Bill Gates? Die wordt inmiddels door de Amerikaanse Corona Task Force genegeerd, zie ook het artikel Bill Gates gedumpt. Zijn bangmakende voorspellingen komen niet uit en zijn donaties aan het WHO en zijn banden met de farmaceutische industrie maken dat hij, om het diplomatiek te zeggen, op zijn minst wat uit te leggen heeft.

Laat één ding duidelijk zijn. Vanaf nu kunnen de overtuigde believers iemand niet meer monddood maken door hem of haar uit te maken voor complotdenker, wanneer deze bijvoorbeeld de intenties van Bill Gates in twijfel trekt. In plaats van discussies op die manier in de kiem te smoren kan men beter kijken naar wat er nu werkelijk aan de hand is.

Maar het allerbelangrijkste is, die Lockdown moet teruggedraaid worden. We moeten verder zonder die vrijheidsberovende maatregelen. Kinderen moeten elkaar weer kunnen zien op scholen. Mensen moeten gewoon naar hun werk kunnen en ondernemers moeten hun zaak weer kunnen opstarten. Alleen zo kunnen we misschien die recessie of depressie nog voorkomen!

dd. 15 april 2020

P.S.: Dit is geen pleidooi voor het negeren van de wettelijk opgelegde maatregelen. Het is ook geen betoog om te beweren dat het corona virus niks voorstelt. Het gaat er om dat we alles in de juiste verhouding zien en vanuit een realistisch perspectief, om van daaruit de juiste beslissingen te kunnen nemen.

3 reacties

 • Ik zie de afgelopen dagen allerlei artikelen verschijnen, die het vermoeden, wat ik al sinds de corona-uitbraak in mn Nederland heb, dat de maatregelen het meeste weg hebben van ‘voor alle zekerheid, maar of het echte helpt weten we niet, maar we zeggen van wel’, bewaarheid doen worden.
  Zoals deze:
  https://jdreport.com/universitair-onderzoek-corona-lockdown-blijkt-volslagen-nutteloos/?fbclid=IwAR3tbhQQWI8b9OAfaNu3F6yJo4wLF9MbfFa_ReukqCoRSs4L-CS9PsuBqf8

 • E. Vlaardingerbroek

  Het valt me op dat critici steeds opnieuw zeggen dat de schade aan economie en maatschappij enorm is en zal zijn. Daarbij blijft men voor zover ik kan zien echter meestal in algemeenheden steken. Is er iemand, bv een econoom of socioloog, die iets concreter en gedetailleerd deze schade kan beschrijven? Zoals het nu op tafel ligt kan ik me er zo weinig bij voorstellen…
  Zelf sta ik ook zeer kritisch tegenover het huidige beleid. Maar is dat ‘slechts’ een mening of kan het hard gemaakt worden?

 • hoe dacht je als BV Nederland 92 miljard terug te verdienen? plus al het geld wat naar de EU gaat om Italië enzo te redden. de crash uit 1930 is er niets bij. dit hebben we nog nooit meegemaakt! wat moet je daaraan uitleggen, banken crisis 2007/08 keer 30…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *