ZWEDEN

Covid-19: Waarom Zweden gelijk zou kunnen hebben.

Op de site reflector.simplesite.com wordt Zweden onder de loep genomen omdat men daar geen lockdown kent. Het normale leven gaat daar gewoon door en men heeft daar minder besmettingen en corona-doden. Hoe kan dat en wat betekent dit?

LINK NAAR HET ARTIKEL

Een paar interessante alinea’s uit het artikel:
Zweden kent geen lockdown, haalt een snelle piek en zit nu sinds enkele dagen in een neerwaartse spiraal.  Finland, demografisch vergelijkbaar met Zweden, test sinds 13/03 alle burgers op systematische wijze.  Bevestigde personen worden in isolatie geplaatst. 

Al deze factoren samen zijn blijkbaar ook de reden waarom Zweden niet meegaat in de wereldwijde media-gestuurde paniek. Johan Giesecke zegt hierover in een interview met de National Review dat alle landen elkaar blindelings volgen zonder enig bewijs van het nut en noemt het ‘political, unconsidered actions’. Hij stelt zich luidop de vraag waar we het als wereldwijde gemeenschap vandaan halen om te beslissen dat sociale isolatie werkt? Waar is daarvoor het bewijs? Ook hij durft geen conclusies trekken op basis van ontoereikende data. Hij werpt op wat vele academici dus denken, maar niet durven uitspreken in deze media-gestuurde isolatie-cultuur en dat is dat we ons bedenkingen moeten maken bij het ideaalbeeld van ‘flatten the curve’.

De conclusie van de Zweden kan dan ook alleen maar rationeel worden genoemd. We hebben geen medicatie, geen behandeling waarvan we weten dat het werkt. Alles wat we nu therapeutisch toepassen is voor een groot deel giswerk en de overlijdens op IC-diensten bewijzen alvast dat we nog niet de juiste aanpak hebben gevonden. Dus concludeert de Zweedse overheid, laat iedereen elkaar besmetten. Dit is de snelste weg naar groepsimmunisatie en het enige wetenschappelijke dat we kunnen onderbouwen. De mensen die nu overlijden redden we duidelijk niet door anderen in zelf-isolatie te plaatsen en de huidige kennis dwingt tot een andere strategie. Volgens Giesecke maken Covid-19 patiënten zelfs meer kans om te overleven als ze niet op een IC-dienst terecht komen.