STATISTA ZWEDEN

In Zweden hebben ze geen lockdown. Ondanks dat zijn de besmettingscijfers niet anders dan bij landen waar er wel lockdowns zijn. Ook zijn de sterftecijfers in Zweden niet significant anders dan eerdere jaren. Wat is het nut van een lockdown, is dan een logische vraag.

Hier zie je dat het totaal aantal doden niet significant hoger is dan eerdere jaren. In ogenschouw nemend dat het vorig jaar even wat minder is, volgt vaak daarna een inhaalslag. Bovendien stijgt het bevolkingsaantal ook in Zweden. Dit blijft allemaal binnen normale marges. De claim dat een lockdown levens redt kan hier zeker niet mee aangetoond worden.

Vanaf juni tot november 2020 was het gemiddeld aantal sterfgevallen niet anders dan het gemiddelde van de 5 jaren ervoor. Voor de duidelijkheid, Zweden heeft geen lockdown gehad!

Toen men in oktober 2020 op grotere schaal begon te testen steeg het aantal coronagevallen enorm. Coronagevallen zijn feitelijk PCR positief getesten. Zoals we weten is dit wat anders dan besmettelijk of ziek.

Hier de links naar deze site:

https://www.statista.com/statistics/1115707/sweden-number-of-deaths-per-week/ https://www.statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/ https://www.statista.com/statistics/1102203/cumulative-coronavirus-cases-in-sweden/

[met dank aan bernard kerkhof]