MONDKAPJESEFFECTEN.NL

Mondkapje op? Weet wat je draagt!

Er is een nieuwe website, speciaal om mensen te informeren over het dragen van mondkapjes: www.mondkapjeseffecten.nl

Daar lezen we o.a.:

<<< Opeens worden we geconfronteerd met het dringende advies een mondkapje te dragen. En op sommige plekken wordt het zelfs verplicht. Zo worden we gedwongen te kiezen: wel of geen mondkapje dragen? Op deze plek helpen we je met informatie om een weloverwogen keuze te maken.

“Baat het niet, schaadt het niet.”, maar is dat wel zo?

Er zijn veel verschillende redenen voor mensen om wel of geen mondkapje te dragen; ter bescherming van jezelf, ter bescherming van anderen, om te voorkomen dat je een boete krijgt, om naar school te mogen, om een winkel binnen te mogen of vanwege groepsdruk. Een veel gehoorde opmerking hierbij is ‘baat het niet, schaadt niet’. Maar is dat wel zo? >>>

Op de homepage lezen we dat niet alleen immunoloog Em. Prof. Pierre Capel niets ziet in het gebruik van mondkapjes tegen het virus, maar ook minister Hugo de Jonge, Jaap van Dissel en de WHO aangeven dat mondkapjes eigenlijk geen zin hebben tegen de verspreiding van het virus. Waarbij aangetekend dat de WHO sinds mei, juni dit jaar van koers is gewijzigd. Ze hebben dus de uitspraak van de WHO van een half jaar geleden gebruikt. De WHO is kennelijk onder druk overstag gegaan, net als Dr. Fauci. Dat hebben ze gedaan op basis van een meta studie in de Lancet, die ze op hun eigen manier hebben geïnterpreteerd.