MARIJE BERKELAAR

Wakkere huisarts spreekt zich uit over coronamaatregelen: ‘Doe hier niet aan mee’

Op 25 juli 2020 verscheen er een artikel over een huisarts die wel wakker is en haar opvattingen en haar werkwijze durft uit te dragen. Heel moedig en belangrijk. Een goed voorbeeld aan andere huisartsen, van hoe het ook kan:

Ik ben huisarts en ik spreek bij deze mijn mening uit over de coronamaatregelen, begint huisarts Marije Berkelaar uit Nederhorst den Berg een bericht dat ze gisteren op LinkedIn heeft geplaatst.

“Onder het motto corona vinden er grove mensenrechtenschendingen plaats. Het virus is minder besmettelijk en minder dodelijk dan een griepvirus. Door middel van angst-politiek, uitgebreide propaganda en censuur wordt de bevolking een eenzijdig beeld opgelegd. We laten ons zinloze en uiterst ongezonde maatregelen opleggen: quarantaine van gezonde mensen, de 1,5 metermaatschappij, het gebruik van desinfecterende handgel en mondkapjes, en misschien zelfs een vaccin.”

“Doe er niet aan mee. Voed je gezondheid, niet je angst. Verbeter je afweer. Ga naar buiten, beweeg, lach, zing, dans, verbind en knuffel elkaar.”

Komt aardig overeen met wat Corona nuchterheid al op 24 maart 2020 schreef, op de homepage.